Uttryck i futurum samt verbet att vilja

1
Välj rätt - Futurum
Flervalsfrågor
2
Dra rätt - Futurum
Länka ihop
3
Meningar i futurum
Frågor med fritextsvar Svår
4
Matcha rätt - Futurum
Memory
5
Att vilja och prepositioner
Flervalsfrågor
6
Skriv rätt - att vilja
Frågor med fritextsvar
7
Hitta rätt preposition
Memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Uttryck i futurum samt verbet att vilja på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick 24 drag på nivå 7. Hitta rätt preposition.
2024-06-25 14:33 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 23 drag på nivå 7. Hitta rätt preposition.
2024-06-25 14:31 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Skriv rätt - att vilja.
2024-06-25 14:27 efter 20 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Att vilja och prepositioner.
2024-06-25 14:27 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 12 drag på nivå 4. Matcha rätt - Futurum.
2024-06-25 14:26 efter 42 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Meningar i futurum.
2024-06-25 14:25 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Dra rätt - Futurum.
2024-06-25 14:23 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt - Futurum.
2024-06-25 14:21 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt - Futurum.
2024-06-25 14:19 efter 4 sekunders spelande.
Någon fick 16 drag på nivå 7. Hitta rätt preposition.
2024-06-24 13:13 efter 2 minuters spelande.

Spelet syftar till att träna elevernas förmåga att uttrycka sig i futurum.

Spelet Uttryck i futurum samt verbet att vilja

Instruktioner till Uttryck i futurum samt verbet att vilja

Spelet syftar till att träna elevernas förmåga att uttrycka sig i futurum samt verbet querer (1-3sing.)

1. Välj rätt - Futurum

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Dra rätt - Futurum

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 6 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Meningar i futurum

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Matcha rätt - Futurum

MemoryMemory - Nivån innehåller 6 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Att vilja och prepositioner

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Skriv rätt - att vilja

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 3 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Hitta rätt preposition

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Uttryck i futurum samt verbet att vilja. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Uttryck i futurum samt verbet att vilja kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 8 - Årskurs 9
Spelskapare
En användare (id 300478)
Uppdaterat
2023-10-03
Publicerat online
2023-10-03
Unikt id
17603
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 29
5
17
4
2
3
3
2
0
1
7

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap