Verbet SER (att vara)

1
Länka ihop, spanska - svenska
Verb och pronomen
2
Fyll i luckorna
Lucktext
3
Klockan
es/son, Lucktext
4
Översätt meningarna
Skriv på spanska, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Verbet SER (att vara) på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Fyll i luckorna.
14 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Länka ihop, spanska - svenska (Verb och pronomen).
14 timmar sedan efter 19 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Länka ihop, spanska - svenska (Verb och pronomen).
14 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Länka ihop, spanska - svenska (Verb och pronomen).
14 timmar sedan efter 15 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Länka ihop, spanska - svenska (Verb och pronomen).
14 timmar sedan efter 20 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Länka ihop, spanska - svenska (Verb och pronomen).
14 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Länka ihop, spanska - svenska (Verb och pronomen).
14 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Klockan (es/son).
2024-05-21 10:30 efter 32 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Klockan (es/son).
2024-05-21 10:29 efter 58 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Fyll i luckorna.
2024-05-21 10:28 efter 1 minuts spelande.

Träna på spanska verbet SER (att vara) med pronomen "jag, du, han, hon, den/det".

Spelet Verbet SER (att vara)

Instruktioner till Verbet SER (att vara)

På spanskan finns två "att vara" verb. SER och ESTAR. Verbet SER refererar till något permanent (nationalitet, sysselsättning, beskrivning, klockan etc), och verbet ESTAR används när det refereras till något som är temporärt (platser, känslor etc. ).

SER (att vara)

Jag är = Yo soy

Du är = Tú eres

Han är = El es

Hon är = Ella es

Den/det är = Es

När det talas om klockan när den är mer än "ett" är det plural och verbet SER används.

Dom är = son (ex. klockan är två = son las dos)

1. Länka ihop, spanska - svenska (Verb och pronomen)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 6 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Fyll i luckorna

LucktextLucktext - Nivån innehåller 10 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 10 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Lucktexterna har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

3. Klockan (es/son)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 9 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 9 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Lucktexterna har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

4. Översätt meningarna (Skriv på spanska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har obegränsat antal försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får ingen feedback när svaret skrivs, vilket gör uppgiften lite svårare. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Verbet SER (att vara). Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Verbet SER (att vara) kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Spelskapare
En användare (id 311899)
Uppdaterat
2024-03-24
Publicerat online
2024-03-18
Unikt id
18607
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3
Totalt 14
5
5
4
1
3
1
2
3
1
4

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
24 mars 2024 20:27
jag tycker om elevspel för att då kunna använda detta inför ett prov som exempelvis språk då det blir mycket lättare och roligare att lära sig

Fler fördelar med plusmedlemskap