Mina vänner

1
Välj rätt adjektiv
Svenska till spanska, Flervalsfrågor
2
Länka ihop adjektiv
Spanska - svenska
3
Skriv spanska adjektiven
Frågor med fritextsvar Svår
4
Hitta spanska adjektiven
Svenska ledtrådar, Bokstavsbräde
5
Hitta verben
Bokstavsbräde
6
Rätt verbform
Frågor med fritextsvar
7
Fyll i rätt form
Lucktext
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Mina vänner på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt adjektiv (Svenska till spanska).
2024-06-14 12:56 efter 5 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Länka ihop adjektiv (Spanska - svenska).
2024-06-08 16:24 efter 8 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Länka ihop adjektiv (Spanska - svenska).
2024-05-30 09:49 efter 30 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt adjektiv (Svenska till spanska).
2024-05-30 09:49 efter 36 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt adjektiv (Svenska till spanska).
2024-05-27 11:10 efter 47 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt adjektiv (Svenska till spanska).
2024-05-27 11:09 efter 52 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt adjektiv (Svenska till spanska).
2024-05-27 11:08 efter 40 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 7. Fyll i rätt form.
2024-05-25 00:42 efter 56 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Rätt verbform.
2024-05-25 00:41 efter 27 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta verben.
2024-05-25 00:41 efter 6 sekunders spelande.

Spelet syftar till att träna upp elevernas förmåga att på spanska använda beskrivande ord om personer.

Spelet Mina vänner

Instruktioner till Mina vänner

Spelet syftar till att träna upp elevernas förmåga att använda beskrivande ord på spanska och att välja mellan verbet ser och estar.

1. Välj rätt adjektiv (Svenska till spanska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 23 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Länka ihop adjektiv (Spanska - svenska)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 23 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på spanska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Skriv spanska adjektiven

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 23 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Hitta spanska adjektiven (Svenska ledtrådar)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 21 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Hitta verben

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Rätt verbform

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Fyll i rätt form

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Mina vänner. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Mina vänner kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 7 - Årskurs 9
Spelskapare
En användare (id 300478)
Uppdaterat
2023-11-12
Publicerat online
2023-11-12
Unikt id
17888
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.5
Totalt 4
5
2
4
0
3
1
2
0
1
1

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap