Jag bor i

1
Para ihop
Länka ihop
2
Hitta rätt ord
Memory
3
Matcha rätt
Memory
4
Välj rätt
Flervalsfrågor
5
Skriv rätt
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Jag bor i på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Para ihop.
2024-07-10 14:20 efter 8 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Hitta rätt ord.
2024-06-11 10:12 efter 3 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Välj rätt.
2024-06-07 09:11 efter 46 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Välj rätt.
2024-06-07 09:10 efter 55 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Välj rätt.
2024-06-07 09:09 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 34 drag på nivå 3. Matcha rätt.
2024-06-07 09:07 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 12 drag på nivå 2. Hitta rätt ord.
2024-06-07 09:05 efter 34 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Para ihop.
2024-06-07 09:05 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Para ihop.
2024-06-07 09:03 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Välj rätt.
2024-06-04 21:07 efter 50 sekunders spelande.

Spelet syftar till att träna upp elevernas förmåga att använda rätt siffror, hälsnings- och presentationsfraser.

Spelet Jag bor i

Instruktioner till Jag bor i

Spelet syftar till att träna upp elevernas förmåga att använda rätt siffror, hälsningsfraser och presentationsfraser.

1. Para ihop

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Svaren har talsyntes på spanska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hitta rätt ord

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 6 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Matcha rätt

MemoryMemory - Nivån innehåller 9 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 8 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Välj rätt

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på spanska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Skriv rätt

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Jag bor i. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Jag bor i kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 7
Spelskapare
En användare (id 300478)
Uppdaterat
2023-09-28
Publicerat online
2023-09-28
Unikt id
17594
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 8
5
5
4
1
3
0
2
1
1
1

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap