Verbet Ser - presens

1
Böj verbet efter rätt person
Flervalsfrågor
2
Memory med verbet
3
Skriv rätt verb
Frågor med fritextsvar
4
Ser + yrke
Skriv, Frågor med fritextsvar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Verbet Ser - presens på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Memory med verbet.
5 timmar sedan efter 11 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Böj verbet efter rätt person.
5 timmar sedan efter 27 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Böj verbet efter rätt person.
5 timmar sedan efter 31 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Skriv rätt verb.
5 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Böj verbet efter rätt person.
7 timmar sedan efter 49 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Ser + yrke (Skriv).
7 timmar sedan efter 44 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Skriv rätt verb.
7 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick 19 drag på nivå 2. Memory med verbet.
7 timmar sedan efter 48 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Böj verbet efter rätt person.
7 timmar sedan efter 36 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Böj verbet efter rätt person.
19 timmar sedan efter 38 sekunders spelande.

Här får du öva på hur man böjer det spanska verbet "ser" (= att vara) i presens.

Spelet Verbet Ser - presens

Instruktioner till Verbet Ser - presens

Här får du öva spanska och framförallt verbböjning av verbet "ser" = att vara. Detta är ett av de vanligaste verben i nutid och det är ett oregelbundet verb, därför böjs det lite annorlunda än de regelbundna spanska verben.

1. Böj verbet efter rätt person

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Memory med verbet

MemoryMemory - Nivån innehåller 6 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Skriv rätt verb

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Ser + yrke (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Verbet Ser - presens. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Verbet Ser - presens kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 6 - Gymnasiet
Övar
Verbböjning Presens Verb Oregelbundet
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-03-15
Publicerat online
2020-10-13
Unikt id
11995
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 55
5
28
4
5
3
7
2
2
1
13

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap