Ämnen på tyska

1
Memory
Svenska - tyska Svår
2
Ordfläta
Hitta skolämnena, Bokstavsbräde
3
Flervalsfrågor
Svenska till tyska
4
Skriv skolämnet
Svenska - tyska, Frågor med fritextsvar Svår
5
Lucktext
Ämnena i tyska meningar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Ämnen på tyska på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Memory (Svenska - tyska).
19 timmar sedan efter 18 sekunders spelande.
Någon fick 61 drag på nivå 1. Memory (Svenska - tyska).
2023-02-03 14:47 efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor (Svenska till tyska).
2023-02-03 14:39 efter 17 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Skriv skolämnet (Svenska - tyska).
2023-02-03 14:17 efter 23 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (Svenska till tyska).
2023-02-03 13:52 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor (Svenska till tyska).
2023-02-03 13:41 efter 58 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Skriv skolämnet (Svenska - tyska).
2023-02-03 13:24 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Lucktext (Ämnena i tyska meningar).
2023-02-03 13:24 efter 47 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (Svenska till tyska).
2023-02-03 13:23 efter 47 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Ordfläta (Hitta skolämnena).
2023-02-03 13:22 efter 1 sekunds spelande.

Spelet lär ut de svenska skolämnena på tyska och hur de kan användas i meningar i språket.

Spelet Ämnen på tyska

Instruktioner till Ämnen på tyska

Öva på de svenska skolämnena på tyska. Lämpligt att användas av eleverna när de ska berätta om sin dag i skolan etcetera.

Nivå 1

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Ämnen på tyska. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Ämnen på tyska kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Övar
Ordförråd Grammatik Stavning Skolämnen Ämnen
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-11-15
Publicerat online
2018-04-30
Unikt id
8272
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,6
Totalt 101
5
53
4
7
3
10
2
10
1
21

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

D
Daniel Lind
15 november 2022 10:51
nadine schmidt: Stavningen på franska är nu rättat till Französisch. Tack!
N
nadine schmidt
14 november 2022 10:09
Det här svaret "6 Die Sprache in Frankreich ist Französich." i "ÄMNEN PÅ TYSKA" är fel. Det ska vara "Französisch". Det saknas ett "s" efter i'et. Annars tycker den här sidan är mycket bra.
V
Väldigt bra
17 mars 2022 11:28
En riktigt bra hämsida för att lära sig språk!
A
Anonym
22 april 2021 10:01
Ordflätan är svår för det finns ingen tough läge på eller vad det nu heter. Det blir så svårt att dra hela ordet då!
M
Minnda
29 maj 2018 12:58
Jag tycker att det är bra att kunna lära sig tyska för tänk om man vill lära sig andra språk som till exempel franska och spanska men också tyska då är det bra för då kan man lära sig det innan man börjar högstadiet (funkar efter också) jag är 9 år gammal.

Fler fördelar med plusmedlemskap