Kartan på tyska

1
Memory, tyska/svenska
Länder och hav
2
Ordfläta
Länder på tyska, Bokstavsbräde
3
Flervalsfrågor
Länder på tyska
4
Lucktext, tyska meningar
Kartan på tyska Svår
5
Kartövning
Kartan på tyska, Bildmarkeringar
6
Fritextfrågor
Länder på tyska, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Kartan på tyska på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 14:13 efter 56 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 13:29 efter 17 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 11:37 efter 20 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 11:36 efter 30 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 11:36 efter 38 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 11:35 efter 35 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 11:34 efter 15 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 11:34 efter 22 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 11:34 efter 26 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Flervalsfrågor (Länder på tyska).
2023-02-03 11:33 efter 13 sekunders spelande.

Lär dig tyska namn på vanliga länder och hav i närheten av Sverige och Tyskland.

Spelet Kartan på tyska

Instruktioner till Kartan på tyska

Spelet tränar tyska namn på länder och hav i närheten av Tyskland (och Sverige). Eleven utökar sitt ordförråd samt tränar på realiakunskaper, stavning och grammatik.

Nivå 1

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 6

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Kartan på tyska. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Kartan på tyska kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Övar
Realia Stavning Grammatik Geografi Länder
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-09-09
Publicerat online
2018-04-26
Unikt id
8244
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 90
5
61
4
3
3
8
2
1
1
17

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
19 april 2021 15:16
väldigt bra. Men ändå bra men inte så bra. Men väldigt lärorikt. :)

Fler fördelar med plusmedlemskap