Sjukdomar på tyska

1
Memory
Tyska - svenska
2
Ordfläta
Hitta sjukdomen, Bokstavsbräde
3
Flervalsfrågor
sjukdomar, svenska till tyska Svår
4
Gissa sjukdomen
Tyska med svensk ledtråd, Gissa ord
5
Skriv sjukdomen
Tyska - svenska, Frågor med fritextsvar Mycket svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Sjukdomar på tyska på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Skriv sjukdomen (Tyska - svenska).
2024-07-08 13:21 efter 2 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (sjukdomar, svenska till tyska).
2024-07-08 13:21 efter 49 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Ordfläta (Hitta sjukdomen).
2024-06-11 19:24 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Skriv sjukdomen (Tyska - svenska).
2024-06-11 08:38 efter 9 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa sjukdomen (Tyska med svensk ledtråd).
2024-06-11 08:37 efter 28 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Flervalsfrågor (sjukdomar, svenska till tyska).
2024-06-11 08:37 efter 2 minuters spelande.
Någon fick 41 drag på nivå 1. Memory (Tyska - svenska).
2024-06-11 08:35 efter 1 minuts spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 2. Ordfläta (Hitta sjukdomen).
2024-06-11 08:33 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa sjukdomen (Tyska med svensk ledtråd).
2024-06-04 11:32 efter 21 sekunders spelande.
Någon fick 1 miss på nivå 4. Gissa sjukdomen (Tyska med svensk ledtråd).
2024-06-04 11:32 efter 19 sekunders spelande.

Lär dig flera vanliga sjukdomar på tyska som kan vara användbara när du ska prata tyska.

Spelet Sjukdomar på tyska

Instruktioner till Sjukdomar på tyska

Spelet övar många olika sjukdomar på tyska som kan vara användbara att kunna i en situation om du blir sjuk i ett tysktalande land.

1. Memory (Tyska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Ordfläta (Hitta sjukdomen)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 7 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Flervalsfrågor (sjukdomar, svenska till tyska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa sjukdomen (Tyska med svensk ledtråd)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 11 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 3 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Skriv sjukdomen (Tyska - svenska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Sjukdomar på tyska. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Sjukdomar på tyska kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-09-09
Publicerat online
2018-04-30
Unikt id
8274
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.5
Totalt 43
5
21
4
4
3
4
2
2
1
12

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

E
Elevson
7 maj 2019 13:35
Bra spel men lite buggig ibland

Fler fördelar med plusmedlemskap