Dags för artiga svar

1
Gillar du musik?
Bokstavsbräde
2
Glosor
Engelska - svenska, Memory
3
Frågor med have/do + not
Översätt till engelska, Frågor med fritextsvar Mycket svår
4
Ändra till nekande meningar
I sammandragen form, Frågor med fritextsvar Svår
5
Am / is / are
En är rätt, Flervalsfrågor
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Dags för artiga svar på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Gillar du musik?.
11 timmar sedan efter 12 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 1. Gillar du musik?.
13 timmar sedan efter 11 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Frågor med have/do + not (Översätt till engelska).
13 timmar sedan efter 5 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Frågor med have/do + not (Översätt till engelska).
13 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Frågor med have/do + not (Översätt till engelska).
14 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Frågor med have/do + not (Översätt till engelska).
14 timmar sedan efter 55 sekunders spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 1. Gillar du musik?.
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Frågor med have/do + not (Översätt till engelska).
14 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Frågor med have/do + not (Översätt till engelska).
14 timmar sedan efter 9 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Frågor med have/do + not (Översätt till engelska).
14 timmar sedan efter 45 sekunders spelande.

Och vi tränar också på att skriva ihop ord med apostrof.

Spelet Dags för artiga svar

Instruktioner till Dags för artiga svar

Här tränar vi på att ställa frågor och svara artigt på dem. Vi lär oss att skriva ihop och isär. Vi tränar meningar som handlar om vad vi tycker om och inte.

1. Gillar du musik?

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som 4-vägs raka ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Glosor (Engelska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Frågor med have/do + not (Översätt till engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som är skiftlägeskänsliga, dvs att det är viktigt med stora och små bokstäver. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Ändra till nekande meningar (I sammandragen form)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 4 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som är skiftlägeskänsliga, dvs att det är viktigt med stora och små bokstäver. Eleven får ingen feedback när svaret skrivs, vilket gör uppgiften lite svårare. Frågorna har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Am / is / are (En är rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på engelska. Svaren har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Dags för artiga svar. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Dags för artiga svar kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 4
Spelskapare
En användare (id 126258)
Uppdaterat
2024-04-09
Publicerat online
2024-04-09
Unikt id
18702
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 24
5
16
4
2
3
0
2
1
1
5

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Arvid Franke
10 april 2024 10:43
bästa spelat bästa läraren linda
S
soar
10 april 2024 08:44
det här är den bästa spelen någonsin

Fler fördelar med plusmedlemskap