Dags för engelska ord i meningar

1
Årstider och högtider
Bokstavsbräde
2
Meningar
Frågor med fritextsvar Svår
3
Tidsprepositioner
Memory
4
Who eller which
Flervalsfrågor
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Dags för engelska ord i meningar på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 1. Årstider och högtider.
5 timmar sedan efter 6 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Årstider och högtider.
6 timmar sedan efter 10 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Årstider och högtider.
9 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Who eller which.
10 timmar sedan efter 19 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Who eller which.
10 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Who eller which.
10 timmar sedan efter 25 sekunders spelande.
En elev fick 10 drag på nivå 3. Tidsprepositioner.
10 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Meningar.
10 timmar sedan efter 7 minuters spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 1. Årstider och högtider.
10 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Årstider och högtider.
10 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.

Här tränar vi på glosor genom att skriva meningar och leta dem i bokstavsbräde.

Spelet Dags för engelska ord i meningar

Instruktioner till Dags för engelska ord i meningar

Eleverna får träna glosor genom att använda dem i meningar. De tränar även på tidsprepositioner och skillnaden mellan who och which.

1. Årstider och högtider

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som 4-vägs raka ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Meningar

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har obegränsat antal försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som är skiftlägeskänsliga, dvs att det är viktigt med stora och små bokstäver. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Tidsprepositioner

MemoryMemory - Nivån innehåller 3 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 3 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Who eller which

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på engelska. Svaren har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Dags för engelska ord i meningar. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Dags för engelska ord i meningar kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
En användare (id 126258)
Uppdaterat
2024-04-09
Publicerat online
2024-02-20
Unikt id
18439
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.2
Totalt 33
5
25
4
1
3
1
2
0
1
6

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap