Äta på restaurang

1
Översätt ord, välj rätt
Svenska till engelska, Flervalsfrågor
2
Översätt ord, stavning
Svenska till engelska, Frågor med fritextsvar Svår
3
Meningar, välj
Svenska till engelska, Flervalsfrågor Svår
4
Hitta orden i ordsök
Engelska glosor, Bokstavsbräde
5
Glosmemory
Svenska till engelska
6
Glosmemory
Engelska till uppläst ord
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Äta på restaurang på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Översätt ord, stavning (Svenska till engelska).
8 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Översätt ord, välj rätt (Svenska till engelska).
8 timmar sedan efter 35 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Glosmemory (Engelska till uppläst ord).
13 timmar sedan efter 15 sekunders spelande.
Någon fick 33 drag på nivå 5. Glosmemory (Svenska till engelska).
13 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Hitta orden i ordsök (Engelska glosor).
13 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Översätt ord, stavning (Svenska till engelska).
13 timmar sedan efter 11 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Meningar, välj (Svenska till engelska).
13 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Glosmemory (Engelska till uppläst ord).
13 timmar sedan efter 21 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Glosmemory (Svenska till engelska).
13 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Hitta orden i ordsök (Engelska glosor).
13 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.

Ord och meningar som passar när en äter ute på reataurang i ett engelskspråkigt land.

Spelet Äta på restaurang

Instruktioner till Äta på restaurang

Engelska ord och övningar som är bra att läsa sig och kunna när en ska äta ute på reataurang. Övar glosorna på flera olika sätt.

1. Översätt ord, välj rätt (Svenska till engelska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 14 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Översätt ord, stavning (Svenska till engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 14 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Meningar, välj (Svenska till engelska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Hitta orden i ordsök (Engelska glosor)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 13 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Glosmemory (Svenska till engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 14 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Glosmemory (Engelska till uppläst ord)

MemoryMemory - Nivån innehåller 14 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 12 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 12 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Andra hälften av kortens texter är dolda, men har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Äta på restaurang. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Äta på restaurang kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 4
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2024-03-06
Publicerat online
2018-02-01
Unikt id
7727
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 186
5
111
4
14
3
15
2
10
1
36

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

S
Sama
7 mars 2022 10:40
Ett tips att man kan träna vad som helst och man lär sig mycket
S
Sama
6 mars 2022 10:39
Det är jätte roligt spel.😃

För att man lär sig mycket.😊

Fler fördelar med plusmedlemskap