Have a smoothie - översätt meningar

1
Välj meningar A
Svenska - engelska, Flervalsfrågor Svår
2
Välj meningar B
Svenska - engelska, Flervalsfrågor Svår
3
Skriv meningar A
Svenska - engelska, Frågor med fritextsvar Svår
4
Skriv meningar B
Svenska - engelska, Frågor med fritextsvar Svår
5
Skriv inga fel A
Svenska - engelska, Frågor med fritextsvar Svår
6
Skriv inga fel B
Svenska - engelska, Frågor med fritextsvar Mycket svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Have a smoothie - översätt meningar på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 3. Skriv meningar A (Svenska - engelska).
2024-06-13 22:05 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Skriv meningar A (Svenska - engelska).
2024-06-13 22:04 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Skriv meningar A (Svenska - engelska).
2024-06-13 22:02 efter 11 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Välj meningar B (Svenska - engelska).
2024-06-13 22:02 efter 4 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv meningar B (Svenska - engelska).
2024-06-13 13:45 efter 4 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv meningar B (Svenska - engelska).
2024-06-13 13:41 efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv meningar B (Svenska - engelska).
2024-06-13 13:38 efter 20 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Välj meningar A (Svenska - engelska).
2024-06-13 13:37 efter 6 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Välj meningar A (Svenska - engelska).
2024-06-13 13:32 efter 4 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Välj meningar A (Svenska - engelska).
2024-06-13 13:32 efter 3 minuters spelande.

Här för du öva på att översätta meningar till texten Have a smoothie, som handlar om att göra en smoothie.

Spelet Have a smoothie - översätt meningar

Instruktioner till Have a smoothie - översätt meningar

Träna på att översätta svenska meningar till engelska som handlar om att göra en smoothie. Du får en mening på svenska och ska välja den rätta översättningen som är skriven på engelska. Du får också chans att skriva meningarna själv.

Have a smoothie!

1. Välj meningar A (Svenska - engelska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Välj meningar B (Svenska - engelska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Skriv meningar A (Svenska - engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv meningar B (Svenska - engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Skriv inga fel A (Svenska - engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 1 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Skriv inga fel B (Svenska - engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 1 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Have a smoothie - översätt meningar. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Have a smoothie - översätt meningar kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 5
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-04-24
Publicerat online
2014-02-15
Unikt id
390
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 56
5
30
4
6
3
2
2
3
1
15

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 6 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Daniel Lind
24 april 2022 20:47
Malin Ignell: Tack, det ska nu vara fixat.
M
Malin Ignell
24 april 2022 20:11
Bra, men åter igen har ni vänt tecknet fel på I'm. Nu står det I`m på en mening som är rätt svar.
M
Malin Ignell
24 april 2022 11:13
Toppenövning! MEN den måste ses över! Först och främst använder "facit" accent-tangenten istället för den tangent man använder för sammandragningar. Eleverna höll på att bli tokiga innan vi knäckte det. Dessutom så har ni råkat använda fel symbol i nummer sju där facit nu säger I`m istället för I'm.

Vänliga hälsningar Malin
Anonym
30 mars 2021 12:51
Det är så dåligt för man kan ej skiva med " ’ " det är jättejobbigt så man får fel 😑
M
Maria
28 maj 2019 19:21
Det är jätte kul! Det är det bästa spelet jag har spelat.
B
Bravo!!!
26 maj 2015 11:22
Jätte kul att översätta massa ord! Perfect! Bravisimo!

Fler fördelar med plusmedlemskap