Användbara ord

1
Lucktext 1
Välj engelskt ord, Flervalsfrågor Svår
2
Lucktext 2
Välj engelskt ord, Flervalsfrågor
3
Lucktext 3
Välj engelskt ord, Flervalsfrågor Svår
4
Lucktext sammanhang
Skriv ordet Svår
5
Lucktext sammanhang
Skriv engelska orden Svår
6
Översätt meningen
Svenska -> engelska, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Användbara ord på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Lucktext 1 (Välj engelskt ord).
2024-07-16 20:14 efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Lucktext 1 (Välj engelskt ord).
2024-07-08 15:19 efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Lucktext sammanhang (Skriv ordet).
2024-07-01 20:57 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Lucktext sammanhang (Skriv ordet).
2024-07-01 20:44 efter 46 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Lucktext sammanhang (Skriv ordet).
2024-06-30 21:43 efter 10 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Lucktext sammanhang (Skriv ordet).
2024-06-30 21:33 efter 5 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Lucktext sammanhang (Skriv ordet).
2024-06-30 21:33 efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Lucktext 1 (Välj engelskt ord).
2024-06-30 21:31 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Lucktext 1 (Välj engelskt ord).
2024-06-30 21:30 efter 6 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Lucktext 1 (Välj engelskt ord).
2024-06-30 21:30 efter 1 minuts spelande.

Blandade och användbara ord som är vanligt förekommande i engelska språket.

Spelet Användbara ord

Instruktioner till Användbara ord

Denna övning tränar vanliga användbara ord i engelskan. Svårighetsgraden är varierad och ökar med nivåerna. Var noggrann med stavningen på orden.

1. Lucktext 1 (Välj engelskt ord)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Lucktext 2 (Välj engelskt ord)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Lucktext 3 (Välj engelskt ord)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Lucktext sammanhang (Skriv ordet)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 7 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 7 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 4 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. Lucktext sammanhang (Skriv engelska orden)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 6 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 6 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 4 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

6. Översätt meningen (Svenska -> engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Användbara ord. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Användbara ord kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-06-15
Publicerat online
2017-06-02
Unikt id
6846
Sparat av
20-30 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 984
5
520
4
82
3
84
2
46
1
252

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Anas
23 november 2020 10:39
Det är en bra spel men den är jättelätt
M
maya
21 oktober 2020 10:13
jag älskar det woho och det är väldigt bra!
N
noo
24 september 2018 18:36
detta spel är bra för att man lär sig såna här saker i skolan

Fler fördelar med plusmedlemskap