Verb som slutar på -ar och -er

1
Nivel 1
Välj verbet, Flervalsfrågor
2
Nivel 2
Skriv verbet, Frågor med fritextsvar Svår
3
Nivel 3
Skriv verbet, Frågor med fritextsvar
4
Nivel 4
Skriv meningen, Frågor med fritextsvar Svår
5
Nivel 5
Verbmemory
6
Nivel 6
Verbmemory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Verb som slutar på -ar och -er på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Nivel 1 (Välj verbet).
2024-06-07 13:05 efter 9 sekunders spelande.
Någon fick 27 drag på nivå 6. Nivel 6 (Verbmemory).
2024-06-04 16:35 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 75 drag på nivå 5. Nivel 5 (Verbmemory).
2024-06-04 16:33 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Nivel 5 (Verbmemory).
2024-06-04 16:31 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Nivel 4 (Skriv meningen).
2024-06-04 16:29 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Nivel 4 (Skriv meningen).
2024-06-04 16:27 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Nivel 4 (Skriv meningen).
2024-06-04 16:25 efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Nivel 4 (Skriv meningen).
2024-06-04 16:22 efter 7 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Nivel 3 (Skriv verbet).
2024-06-04 16:21 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Nivel 3 (Skriv verbet).
2024-06-04 16:19 efter 2 minuters spelande.

Öva på verb i nutid. Övar på att böja formerna av verben på spanska.

Spelet Verb som slutar på -ar och -er

Instruktioner till Verb som slutar på -ar och -er

Översätt meningar till spanska med verb i presens som slutar på -ar och -er. Glöm inte att skriva ändelse till orden jag, du, han/hon, vi, ni och de.

1. Nivel 1 (Välj verbet)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Nivel 2 (Skriv verbet)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Nivel 3 (Skriv verbet)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Nivel 4 (Skriv meningen)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Nivel 5 (Verbmemory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 15 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 15 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Nivel 6 (Verbmemory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Verb som slutar på -ar och -er. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Verb som slutar på -ar och -er kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-09-29
Publicerat online
2015-05-10
Unikt id
2555
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.3
Totalt 109
5
56
4
6
3
3
2
3
1
41

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
amsnicjfffådcpcofivjghujgtipleobnm
1 november 2020 12:15
bra att lära sig på, och jag tycker att man lär sig bättre här än på lektionerna
E
Daniel Lind
11 augusti 2019 22:55
En som pratar flytande spanska: Tack för dina synpunkter. Vi har justerat några fel och förtydligat andra så att det lättare ska förstås vad som efterfrågas för spanska ord och meningar.
E
En som pratar flytande spanska
11 augusti 2019 20:37
Ehm... det är ju fel! "Han springer mycket" är inte "corre mucho" utan "el corre mucho". "Mamma" är inte "madre" utan "mamá" och "mor" är "madre". Dessutom skulle det gärna sitta bra med några knappar som har bokstäver med accent eller ñ eftersom de är svåra att göra på ett svenskt tagentbord. Detta måste uppdateras och fixas så att det är rätt!

Fler fördelar med plusmedlemskap