Positionssystemet för tal i decimalform

1
Hur mycket är siffran värd?
Del 1, välj rätt värde, Flervalsfrågor Svår
2
Hur mycket är siffran värd?
Del 2, välj rätt värde, Flervalsfrågor
3
Länka ihop värde & uttryck
Del 1
4
Länka ihop värde & uttryck
Del 2
5
Para ihop värde & uttryck
Del 1, memory
6
Para ihop värde & uttryck
Del 2, memory
7
Hur mycket är siffran värd?
Del 1, skriv värdet, Frågor med fritextsvar
8
Hur mycket är siffran värd?
Del 2, skriv värdet, Frågor med fritextsvar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Positionssystemet för tal i decimalform på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Hur mycket är siffran värd? (Del 1, välj rätt värde).
17 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hur mycket är siffran värd? (Del 1, välj rätt värde).
2024-06-04 09:06 efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hur mycket är siffran värd? (Del 1, välj rätt värde).
2024-06-04 09:06 efter 6 sekunders spelande.
Någon fick 117 drag på nivå 5. Para ihop värde & uttryck (Del 1, memory).
2024-06-04 09:06 efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Länka ihop värde & uttryck (Del 2).
2024-06-04 08:59 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Länka ihop värde & uttryck (Del 1).
2024-06-04 08:59 efter 26 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Länka ihop värde & uttryck (Del 1).
2024-06-04 08:58 efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Hur mycket är siffran värd? (Del 2, välj rätt värde).
2024-06-04 08:55 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hur mycket är siffran värd? (Del 2, välj rätt värde).
2024-06-04 08:54 efter 19 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hur mycket är siffran värd? (Del 2, välj rätt värde).
2024-06-04 08:54 efter 1 minuts spelande.

Hur mycket är siffran värd i talet? Öva på siffrornas värden i positionssystemet.

Spelet Positionssystemet för tal i decimalform

Instruktioner till Positionssystemet för tal i decimalform

Skriv hur mycket siffran är värd i talet. Ett exempel på en fråga om positionssystemet: Hur mycket är siffran 4 värd i talet 123,45?

1. Hur mycket är siffran värd? (Del 1, välj rätt värde)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hur mycket är siffran värd? (Del 2, välj rätt värde)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Länka ihop värde & uttryck (Del 1)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Länka ihop värde & uttryck (Del 2)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Para ihop värde & uttryck (Del 1, memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 13 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 12 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 12 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Para ihop värde & uttryck (Del 2, memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Hur mycket är siffran värd? (Del 1, skriv värdet)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Hur mycket är siffran värd? (Del 2, skriv värdet)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Positionssystemet för tal i decimalform. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Positionssystemet för tal i decimalform kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-08
Publicerat online
2015-09-13
Unikt id
2932
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 429
5
243
4
46
3
31
2
9
1
100

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

E
Eleven
21 september 2018 09:17
Det var enkelt och roligt. Fler borde spela det!

Fler fördelar med plusmedlemskap