Frukost och mat

1
Välj rätt, del 1
Svenska till engelska, Flervalsfrågor
2
Välj rätt, del 2
Svenska till engelska, Flervalsfrågor
3
Skriv svaret, del 1
Svenska till engelska, Frågor med fritextsvar Svår
4
Skriv svaret, del 2
Svenska till engelska, Frågor med fritextsvar
5
Memory, del 1
Svenska till engelska
6
Memory, del 2
Svenska till engelska
7
Memory, del 1
Engelska till uppläst engelska
8
Memory, del 2
Engelska till uppläst engelska
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Frukost och mat på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt, del 1 (Svenska till engelska).
4 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Skriv svaret, del 1 (Svenska till engelska).
12 timmar sedan efter 10 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Skriv svaret, del 1 (Svenska till engelska).
12 timmar sedan efter 30 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Välj rätt, del 2 (Svenska till engelska).
12 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt, del 1 (Svenska till engelska).
15 timmar sedan efter 22 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt, del 1 (Svenska till engelska).
15 timmar sedan efter 36 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt, del 1 (Svenska till engelska).
15 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Välj rätt, del 2 (Svenska till engelska).
2024-05-22 18:01 efter 40 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt, del 1 (Svenska till engelska).
2024-05-22 18:00 efter 54 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt, del 1 (Svenska till engelska).
2024-05-22 12:59 efter 20 sekunders spelande.

Öva på vanliga engelska glosor om frukost som underlättar konversation vid frukostbordet.

Spelet Frukost och mat

Instruktioner till Frukost och mat

Träna på att översätta 17 olika ord från svenska till engelska. Det finns många nivåer så det blir lättare att öva in glosorna genom att nöta in dem. Passar till texten Pass me the sugar please.

1. Välj rätt, del 1 (Svenska till engelska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Välj rätt, del 2 (Svenska till engelska)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Skriv svaret, del 1 (Svenska till engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv svaret, del 2 (Svenska till engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Memory, del 1 (Svenska till engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 9 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 8 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Memory, del 2 (Svenska till engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Memory, del 1 (Engelska till uppläst engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 9 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 8 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Memory, del 2 (Engelska till uppläst engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Frukost och mat. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Frukost och mat kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 5
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-04-28
Publicerat online
2014-02-06
Unikt id
345
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 380
5
219
4
41
3
32
2
22
1
66

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 6 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
10 november 2023 09:42
Jag gillar det pytte lite inte jätte mycket
E
Evochin
8 februari 2021 16:53
bra för de som behöver hjälp med det här :3
A
Araz
4 april 2020 18:34
Bra spel!Man lär sig snabbt och roligt!
A
Alice
6 december 2019 11:47
Bra! Man lär sig snabbt och det är roligt!
C
Camilla Nordström
15 februari 2016 18:59
hej jag gillar Elevspel.se Det är jätte kul !!! =)
G
Gabriel Bajlo
19 november 2014 13:09
Bra spel! Perfekt för att lära sig ord som man ofta använder vid frukosten!

Fler fördelar med plusmedlemskap