Skicka förfrågan om tillgång till en befintlig elev eller grupp

Om du vet om att en eller flera elever redan har konton på Elevspel och du vill ha tillgång till dessa elevkonton eller rent av hela elevgruppen dessa elever ingår i kan du följa denna guide.

Tänk på att du behöver tillgång till elevens användarnamn samt e-postadressen till en lärare till den eleven.

1. Logga in som den lärare som önskar tillgång till eleven eller elevgruppen.
  2. Gå till dina förfrågningar genom att klicka på knappen Förfrågningar när du loggat in.
  3. Scrolla ner och klicka på Skicka ny förfrågan.
  4. Du kommer nu till formuläret för att skicka en förfrågan till en annan lärare:
    1. Fyll i elevens användarnamn som du önskar tillgång till.
    2. Fyll i e-postadressen till en lärare som nu har tillgång till elevkontot.
    3. Välj om du önskar tillgång till hela gruppen eller endast angivet elevkonto.
    4. Välj om du vill skicka förfrågan till elevens alla lärare, eller endast den ovan ifyllda e-postadressen.
    5. Klicka på Skicka förfrågan.
  5. Nu kan du som önskar tillgång till kontot inte göra något förrän mottagande lärare har svarat på din förfrågan. Den mottagande lärare kommer att få ett e-postmeddelande samt se denna förfrågan vid inloggning under sidan för Elever.
  6. När mottagande lärare har accepterat din förfrågan kommer du att få ett e-postmeddelande om detta och du kommer då att kunna acceptera inbjudan under sidan för dina elever och grupper.

Notera att inga elevuppgifter blir överförda utan att en befintlig lärare aktivt medger det.