Geometri -omkrets och area

1
Omkrets 1
Flervalsfrågor
2
Omkrets 2
Frågor med fritextsvar
3
Omkrets 3
Frågor med fritextsvar
4
Area 1
rektanglar och kvadrater, Flervalsfrågor Svår
5
Area 2
rektanglar och kvadrater, Frågor med fritextsvar
6
Area 3
rektangel, kvadrat & triangel, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Geometri -omkrets och area på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 6. Area 3 (rektangel, kvadrat & triangel).
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Area 3 (rektangel, kvadrat & triangel).
15 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Area 2 (rektanglar och kvadrater).
15 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Area 1 (rektanglar och kvadrater).
15 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Omkrets 3.
15 timmar sedan efter 6 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Omkrets 2.
15 timmar sedan efter 6 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Omkrets 1.
15 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Omkrets 3.
2024-06-15 16:35 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Omkrets 2.
2024-06-15 16:34 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Omkrets 1.
2024-06-15 16:33 efter 2 minuters spelande.

Träna dina färdigheter inom omkrets och area. Ju högre nivå desto fler geometriska figurer att beräkna.

Spelet Geometri -omkrets och area

Instruktioner till Geometri -omkrets och area

I detta spel får du möjlighet att träna dina kunskaper i att räkna ut omkrets och area i några olika geometriska figurer.

1. Omkrets 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Omkrets 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Omkrets 3

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Area 1 (rektanglar och kvadrater)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Area 2 (rektanglar och kvadrater)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Area 3 (rektangel, kvadrat & triangel)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 14 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Geometri -omkrets och area. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Geometri -omkrets och area kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 4
Spelskapare
En användare (id 8636)
Uppdaterat
2020-03-19
Publicerat online
2015-02-17
Unikt id
1977
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 2 856
5
1 640
4
233
3
191
2
114
1
678

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 26 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
16 maj 2024 09:10
Det är bra men ganska bra att öva
P
pretty princess gaming
18 april 2024 08:51
Det här spelet lärde mig mycket, men det var lite klurigt. Fortfarande ett jättebra spel för att lära sig geometri.
G
gamer
28 mars 2024 10:59
väldigt svårt. jag går i femman och jag tycker det är väldigt svårt
J
JJ
26 mars 2024 15:46
Jag tycker att det är lite svårt (jag går i 5:an) men jag ska ändå ha prov på torsdag *suck* JAG KOMMER KLARA DET!!! Oj uhm sorry jag har väldigt mycket själv förtrående hehe 😅 byeeee👋🏻
T
Tehio
7 december 2023 11:33
Svar till Osmartlitenpotatis: Jag ska börja 6:an och tycker det här är ganska klurigt🥲. Jag håller med dig, själv är jag ingen matte-människa, men spelet är väldigt lärorikt. 🤟 Hehe
H
Harry
7 december 2023 11:02
Hej jag tycker det kul att leka med omkrets för det är kul
G
gabbe. s
24 maj 2023 08:22
jätte roligt jag skulle vilja se en uppdatering
Anonym
26 april 2023 21:54
Elevspel hjälpte mig med geometri. För att jag har matte NP imorgon då valde jag att träna på geometri.
T
Thimea
1 mars 2023 16:16
Jag tycker om detta spel för att det lär mig massor av saker
C
centralcee23
29 november 2022 21:49
Jag lärde mig snabbt för att jag hade snart nationella prov på matte och jag visste inte att det var geometri så att jag pluggade jätte mycket men nu vet jag mer!(Tack så mycket elevspel!)
G
Glad tjej efter elevspel
25 november 2021 11:52
Det här var en stor hjälp under mina nationella prov i nian. Tack elevspel för att du hjälpte mig under denhär svåra tiden. Rekommenderar starkt för barn i nian! //glad tjej från Tidaholm
S
superfelishafornow
2 maj 2021 10:22
inte direkt kul men lärorikt intresant om man ska ha ett prov tillexempel så är det här bästa appen att plugga på eller om man vill lära sig ett nyt språk hjälper mycket men det borde finnas tillexempel på matte att det är lite mer med cirklar och trianglar och sånt man gör i skolan lite mer
K
konungens dotter
25 mars 2021 20:36
skulle vilja ha lite mer trianglar i övningarna istället för rektanglar och kvadrater. Annars bra övning.
S
Speoky
9 december 2020 09:13
Jag tycker dem borde lägga in lite mer trianglar istället för Kvadrater och Rektanglar
O
Osmartlitenpotatis
8 juni 2020 11:57
Inte så kul, ganska lärorikt. Om man har svårt för sådant här kan det vara en bra övning.👍 Själv gillar jag verkligen inte matte. Men om man gör det kan det vara kul. Lite för enkelt för mig, (som går i fyran) men runt tvåan-trean kan det nog vara bra. Det beror förstås också på hur svårt man har för matte och geometri. Jag tycker att det kan vara bra🙂
R
Rana
27 maj 2020 08:35
inte så kul men ok för dom som är seriösa på spel och vll verkligen lära sig
F
Fillie
12 maj 2020 10:54
Jag älskar att lära mig geometri
P
pasta gubben
11 mars 2020 09:31
super kul spel älskar det och kommer fortsätta göra det men gör snälla än del två för jag har kört alla banor älskar detta fast jag redan kunde allt😜
Jag kommer nog visa mina polare detta spel och elevspel super kul för att vara matte
fortsätt med son här elevspel
M
Milton
10 mars 2020 11:06
roligt spel får inte men vill spela det jag vet allt som lär mkg redan men det var super kul😎👌😁👍✌😜😎😁😁😜😋😊
Anonym
25 november 2019 17:07
Jättebra jag kunde redan det men roligt
M
Muhamad. jafari
11 mars 2019 11:18
Fantastisk jag har lära mig många saker om Geometriska.I like it
(
(Anonym)
16 november 2018 20:47
Dethär är sååååååååå braaaaaa! Min klass fick dethär i läxa och vi kan såååå mycket mer än innan!
E
Daniel Lind
19 januari 2018 17:03
Christian: Vi hittar inga fel i detta spel. Hör av dig till oss på Elevspel om du upplever att något är fel i spelet på någon enhet (dator, läsplatta eller mobil). Tack på förhand!
C
Christian
19 januari 2018 10:52
Det är fel på vissa banor
E
Emely
9 maj 2016 19:17
Den här är jätte bra om man inte kan så kan man tränna här
M
Max
7 mars 2016 10:28
Jag lärde mig många former tack så mycket!!!!!!!!!

Fler fördelar med plusmedlemskap