Begrepp i de fyra räknesätten

1
Fyra räknesätt
Begrepp, Bildmarkeringar Svår
2
Fyra räknesätt
memory Svår
3
Fyra räknesätten
länka ihop Svår
4
Fyra räknesätt
Skriv rätt begrepp, Lucktext Svår
5
Fyra räknesätt
Flerval, Flervalsfrågor Svår
6
Fyra räknesätt
Fritextsvar, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Begrepp i de fyra räknesätten på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 6. Fyra räknesätt (Fritextsvar).
5 timmar sedan efter 10 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Fyra räknesätt (Fritextsvar).
5 timmar sedan efter 56 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Fyra räknesätt (Fritextsvar).
6 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Fyra räknesätt (Fritextsvar).
6 timmar sedan efter 24 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Fyra räknesätt (Flerval).
6 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Fyra räknesätt (Fritextsvar).
6 timmar sedan efter 29 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Fyra räknesätt (Flerval).
6 timmar sedan efter 46 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Fyra räknesätt (Skriv rätt begrepp).
6 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Fyra räknesätt (Begrepp).
6 timmar sedan efter 4 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Fyra räknesätten (länka ihop).
6 timmar sedan efter 2 minuters spelande.

Träna på att använda rätt begrepp i de fyra räknesätten.

Spelet Begrepp i de fyra räknesätten

Instruktioner till Begrepp i de fyra räknesätten

Träna på att använda rätt begrepp i de fyra räknesätten. Lär vad räknesätten heter, vad talen man räknar med har för namn och vad svaren kallas.

Nivå 1

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 3

Länka ihopLänka ihop - På varje nivå får du upp till 10 frågor i färgade rutor med eller utan bild, video och ljud. Du ska sedan länka ihop de rutorna med det mest passande svaret bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Om du länkat fel vid rättning får du ibland försöka igen tills du hittar den rätta vita rutan. Spelskaparen har bestämt hur många chanser du får på varje nivå och det märker du när du börjar spela en nivå. När du länkat alla rutor rätt får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren och du får försöka igen.

Nivå 4

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 6

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Begrepp i de fyra räknesätten. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Begrepp i de fyra räknesätten kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Astronomi
Fysik

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 9
Övar
Fyra räknesätt Mattebegrepp Addition Subtraktion Multiplikation Division
Spelskapare
Användaren Olle Gustafsson
Uppdaterat
2022-11-21
Publicerat online
2021-12-01
Unikt id
14428
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,4
Totalt 199
5
96
4
17
3
13
2
13
1
60

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

L
l
21 november 2022 11:31
ge 3 min minst! anars e det svårt
.
.
11 oktober 2022 11:58
60 sekunder är för lite. Gör så att det blir 1:30.
S
Springtrap
17 december 2021 12:50
jag tycket att det är lite för svårt det jag gör nu

Fler fördelar med plusmedlemskap