Bråktal, bråkform, blandad form

1
Matteord, bråk
hänga gubbe, Gissa ord
2
Bråktal
bilder, Memory
3
Matteord
bråk, Bokstavsbräde Svår
4
Bråkform
Flervalsfrågor
5
Blandad form
ord, Flervalsfrågor
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Bråktal, bråkform, blandad form på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Blandad form (ord).
2024-06-14 17:11 efter 4 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Blandad form (ord).
2024-06-14 17:10 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Blandad form (ord).
2024-06-14 17:09 efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Blandad form (ord).
2024-06-14 17:09 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Blandad form (ord).
2024-06-14 17:06 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Bråkform.
2024-06-14 17:05 efter 59 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Bråkform.
2024-06-14 17:04 efter 20 sekunders spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 3. Matteord (bråk).
2024-06-14 17:03 efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Matteord (bråk).
2024-06-14 16:59 efter 6 minuters spelande.
Någon fick 24 drag på nivå 2. Bråktal (bilder).
2024-06-14 16:53 efter 2 minuters spelande.

Grunder inom bråk: begrepp, tolka/skriva bråk i bråkform och blandad form.

Spelet Bråktal, bråkform, blandad form

Instruktioner till Bråktal, bråkform, blandad form

Begrepp: bråk, täljare, nämnare, bråkform, blandad form, hela, delar.

Skriva bråk, tolka bilder.

Växla mellan bråkform och blandad form.

1. Matteord, bråk (hänga gubbe)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 7 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Om spelaren behöver hjälp går det klicka på en knapp för att få en ledtråd till det eftersökta ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Bråktal (bilder)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Matteord (bråk)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 7 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Bråkform

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Blandad form (ord)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 14 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Bråktal, bråkform, blandad form. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Bråktal, bråkform, blandad form kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 9
Spelskapare
En användare (id 202453)
Uppdaterat
2023-04-25
Publicerat online
2023-04-25
Unikt id
12957
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 114
5
58
4
13
3
12
2
2
1
29

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap