Matematik och bråk

1
Bråk-frågor A
Välj rätt, Flervalsfrågor Svår
2
Bråk-frågor B
Välj rätt, Flervalsfrågor Svår
3
Bråk-frågor A
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar
4
Bråk-frågor B
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar
5
Bråk-frågor A
Skriv inga fel, Frågor med fritextsvar Svår
6
Bråk-frågor B
Skriv inga fel, Frågor med fritextsvar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Matematik och bråk på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 3. Bråk-frågor A (Skriv svaret).
2024-07-19 18:26 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Bråk-frågor A (Skriv svaret).
2024-07-19 18:23 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Bråk-frågor A (Välj rätt).
2024-07-12 13:29 efter 40 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Bråk-frågor A (Välj rätt).
2024-07-09 01:05 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Bråk-frågor A (Välj rätt).
2024-07-06 15:58 efter 3 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Bråk-frågor A (Skriv svaret).
2024-07-04 14:09 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Bråk-frågor A (Välj rätt).
2024-07-03 10:51 efter 9 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Bråk-frågor A (Välj rätt).
2024-07-02 19:10 efter 41 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Bråk-frågor A (Skriv svaret).
2024-07-02 10:14 efter 11 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Bråk-frågor A (Skriv svaret).
2024-06-30 18:21 efter 2 minuters spelande.

Här övar du på tal i bråkform. Du tränar på att namnge och jämföra bråk.

Spelet Matematik och bråk

Instruktioner till Matematik och bråk

I detta spel tränar elever på tal i bråkform. Eleven får öva på att namnge och jämföra bråk. Läs frågan och välj ett av svarsalternativen. När du är klar klickar du på pilen för att komma till nästa uppgift.

1. Bråk-frågor A (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Bråk-frågor B (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Bråk-frågor A (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Bråk-frågor B (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Bråk-frågor A (Skriv inga fel)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 1 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Bråk-frågor B (Skriv inga fel)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 1 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Matematik och bråk. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Matematik och bråk kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 5
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-04-01
Publicerat online
2014-11-12
Unikt id
1340
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.4
Totalt 395
5
189
4
30
3
35
2
30
1
111

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

M
m bappe
21 januari 2024 09:41
vilken metod ska jag ta omg blir arg
J
jag går i 6an
23 november 2023 09:48
Nu vet jag inte om det är för att jag inte är så smart men jag går i 6an och jag klarar den inte snälla ta bort liven för att vi som inte är så bra på matematik ska kunna lära sig lättare

jo en annan grej bara 1% av er ser det här så du är den 1% hej då
H
Hiab
22 februari 2023 18:53
Imorgon kommer jag ha matte prov och hela dagen har jag jobbat med matte. Mitt tips är att om man ska ha prov så ska man träna på elevspelet
Anonym
18 januari 2021 13:04
det är ett bra spel men lite långtråkigt ibland
F
Facit
1 mars 2017 09:01
Jag har börjat på spelet och än så länge tycker jag det är bra!

Fler fördelar med plusmedlemskap