Organ - Anatomi

1
Hitta organ i bilden
Max 3 fel, Bildmarkeringar Svår
2
Hitta organ i bilden
Inga fel tillåtna, Bildmarkeringar Svår
3
Hitta organ i bilden
Inga fel, max 30 s, Bildmarkeringar Svår
4
Sök organ på brädet
Bokstavsbräde Svår
5
Gissa organet
5 ballonger, Gissa ord
6
Organquiz
Flervalsfrågor
7
Para ihop
organ till bild, Memory
8
Skriv organet
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Organ - Anatomi på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick 29 drag på nivå 7. Para ihop (organ till bild).
12 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick 82 drag på nivå 7. Para ihop (organ till bild).
12 timmar sedan efter 6 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Organquiz.
12 timmar sedan efter 42 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Organquiz.
12 timmar sedan efter 44 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Organquiz.
12 timmar sedan efter 55 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Organquiz.
12 timmar sedan efter 51 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Organquiz.
12 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Organquiz.
12 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa organet (5 ballonger).
12 timmar sedan efter 22 sekunders spelande.
Någon fick 2 missar på nivå 5. Gissa organet (5 ballonger).
12 timmar sedan efter 49 sekunders spelande.

Testa dina kunskaper i anatomi på de mänsliga inre organen med detta roliga frågespel.

Spelet Organ - Anatomi

Instruktioner till Organ - Anatomi

Lär dig de viktiga inre organen i människokroppen med gamification. Spela detta anatomispel över alla organ och lär dig snabbt alla organens namn och placering i kroppen.

Organ som tränas:

Lunga, lever, hjärta, tjocktarm, tunntarm, urinblåsa, hjärna, blindtarm, magsäck, bukspottkörtel, gallblåsa, matstrupe, mjälte, njure, struphuvud, sköldkörtel.

Nivå 1 till 3

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 5

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 6

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 7

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 8

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Organ - Anatomi. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Organ - Anatomi kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Övar
Organ Människokroppen Anatomi
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2020-02-05
Publicerat online
2019-03-07
Unikt id
9563
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,9
Totalt 1 196
5
736
4
97
3
90
2
42
1
231

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 9 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Emma
4 juli 2022 11:38
Ja svårt men ändå kul och lätt
S
spel
8 november 2021 10:44
bra spel på alla sätt.
lite svårt bara
S
Stövel13
21 maj 2021 12:56
Ja. Väldigt bra och roligt. Jag gillar den
L
LInus
19 januari 2020 20:05
järtte bra att träna in för proven skänner mig säker in för provet med hälp av deta spel
L
lollol
2 december 2019 13:29
jätte bra inför prov och läxförhör! tack så mycket!!!
A
ali
22 oktober 2019 15:24
Jättebra tack så mycket :)
Anonym
31 juli 2019 14:47
väldigt roligt spel!
I
ingrid
26 mars 2019 13:43
vad bra spel inte alls tråkigt
P
PHYKEZ
15 mars 2019 09:00
Bra men memoryt är ganska lätt

Fler fördelar med plusmedlemskap