Organ - Anatomi

1
Hitta organ i bilden
Max 3 fel, Bildmarkeringar Svår
2
Hitta organ i bilden
Inga fel tillåtna, Bildmarkeringar Svår
3
Hitta organ i bilden
Inga fel, max 30 s, Bildmarkeringar Svår
4
Sök organ på brädet
Bokstavsbräde
5
Gissa organet
5 ballonger, Gissa ord
6
Organquiz
Flervalsfrågor
7
Para ihop
organ till bild, Memory
8
Skriv organet
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Organ - Anatomi på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
16 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Hitta organ i bilden (Inga fel tillåtna).
18 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
18 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
18 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
19 timmar sedan efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta organ i bilden (Inga fel tillåtna).
19 timmar sedan efter 52 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta organ i bilden (Inga fel tillåtna).
19 timmar sedan efter 20 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta organ i bilden (Inga fel tillåtna).
19 timmar sedan efter 19 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel).
19 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta organ i bilden (Inga fel tillåtna).
19 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Testa dina kunskaper i anatomi på de mänsliga inre organen med detta roliga frågespel.

Spelet Organ - Anatomi

Instruktioner till Organ - Anatomi

Lär dig de viktiga inre organen i människokroppen med gamification. Spela detta anatomispel över alla organ och lär dig snabbt alla organens namn och placering i kroppen.

Organ som tränas:

Lunga, lever, hjärta, tjocktarm, tunntarm, urinblåsa, hjärna, blindtarm, magsäck, bukspottkörtel, gallblåsa, matstrupe, mjälte, njure, struphuvud, sköldkörtel.

1. Hitta organ i bilden (Max 3 fel)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 16 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hitta organ i bilden (Inga fel tillåtna)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 16 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Hitta organ i bilden (Inga fel, max 30 s)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 16 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 30 sekunder (30 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Sök organ på brädet

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 14 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som svårlästa ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Gissa organet (5 ballonger)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 14 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Organquiz

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 16 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Para ihop (organ till bild)

MemoryMemory - Nivån innehåller 16 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 8 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Skriv organet

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 16 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Organ - Anatomi. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Organ - Anatomi kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2020-02-05
Publicerat online
2019-03-07
Unikt id
9563
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 1 354
5
828
4
103
3
100
2
53
1
270

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 11 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
28 februari 2024 18:08
Jätte bra spel jag älskar biologi
Anonym
24 november 2023 21:46
Den här speöet är emkelt men den tredje är lite svår
E
Emma
4 juli 2022 11:38
Ja svårt men ändå kul och lätt
S
spel
8 november 2021 10:44
bra spel på alla sätt.
lite svårt bara
S
Stövel13
21 maj 2021 12:56
Ja. Väldigt bra och roligt. Jag gillar den
L
LInus
19 januari 2020 20:05
järtte bra att träna in för proven skänner mig säker in för provet med hälp av deta spel
L
lollol
2 december 2019 13:29
jätte bra inför prov och läxförhör! tack så mycket!!!
A
ali
22 oktober 2019 15:24
Jättebra tack så mycket :)
Anonym
31 juli 2019 14:47
väldigt roligt spel!
I
ingrid
26 mars 2019 13:43
vad bra spel inte alls tråkigt
P
PHYKEZ
15 mars 2019 09:00
Bra men memoryt är ganska lätt

Fler fördelar med plusmedlemskap