Mänskliga ögats anatomi

1
Blindkarta ögat
Max 3 missar, Bildmarkeringar Svår
2
Blindkarta ögat
Inga misstag, Bildmarkeringar Svår
3
Välj rätt quiz
Ögats anatomi, Flervalsfrågor Svår
4
Gissa ögonorden
5 gissningar, Gissa ord
5
Hitta ögonorden
Ordpussel, Bokstavsbräde
6
Memory om ögat
Bild till ord
7
Skriv ögontermerna
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Mänskliga ögats anatomi på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Blindkarta ögat (Max 3 missar).
12 timmar sedan efter 56 sekunders spelande.
Någon fick 55 drag på nivå 6. Memory om ögat (Bild till ord).
2024-07-19 18:49 efter 3 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 5. Hitta ögonorden (Ordpussel).
2024-07-19 18:46 efter 4 minuters spelande.
Någon fick 0 missar på nivå 4. Gissa ögonorden (5 gissningar).
2024-07-19 18:42 efter 9 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Välj rätt quiz (Ögats anatomi).
2024-07-19 18:41 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Blindkarta ögat (Inga misstag).
2024-07-19 18:40 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blindkarta ögat (Max 3 missar).
2024-07-19 18:38 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta ögat (Max 3 missar).
2024-07-19 14:30 efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta ögat (Max 3 missar).
2024-07-18 22:23 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blindkarta ögat (Max 3 missar).
2024-07-18 22:22 efter 20 sekunders spelande.

Lär dig anatomin av det mänskliga ögat med flera nivåer av ökande svårighetsgrad!

Spelet Mänskliga ögats anatomi

Instruktioner till Mänskliga ögats anatomi

Ögat är ett komplext organ som reagerar på ljus och tryck och består av många delar. Det är ett organ som möjliggör vår synförmåga. God syn beror på hur dessa delar fungerar tillsammans. Det hjälper att förstå hur ögat fungerar. Använd denna anatomiprov för att lära sig det mänskliga ögats konstruktion. Spelet består av många olika ögonspel, inklusive frågesport, blindkarta, memory och flervalsfrågor.

Begreppen som tränas i detta spel är:

Senhinna, Åderhinna, Hornhinna, Iris, Pupill, Främre ögonkammare, Bakre ögonkammare, Ciliarmuskel, Lins, Glaskropp, Näthinna, Synnerv

1. Blindkarta ögat (Max 3 missar)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 12 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Blindkarta ögat (Inga misstag)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 12 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Välj rätt quiz (Ögats anatomi)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa ögonorden (5 gissningar)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 10 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så brister ett hjärta. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 hjärtan tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Hitta ögonorden (Ordpussel)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som svårlästa ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Memory om ögat (Bild till ord)

MemoryMemory - Nivån innehåller 12 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 12 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Skriv ögontermerna

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Mänskliga ögats anatomi. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Mänskliga ögats anatomi kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2020-02-05
Publicerat online
2018-10-21
Unikt id
8834
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 788
5
489
4
55
3
61
2
34
1
149

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 8 kommentarer om detta kunskapsspel.

B
BOB the bilder
6 mars 2024 13:20
det var ganasa bra men omöjligt att klara det
A
andie nilsson
29 mars 2023 13:42
hej detta spel är jätte kul jag och mina kompisar kör om spelen hela tiden så den får 5 poäng av andie nilsson
B
Bror
29 november 2022 09:01
Aaaa jättekul, en sån chans får man bara en gång i livet. Nej men jag tycker det är bra. Jag tror jag kan lite mer om ögat nu inför provet. Dock fasande jag på 7:an i typ 10 minuter för att jag råkade skriva fel på en bokstav och så fick man direkt fel. Man kanske borde ha lite fler liv...

Men memoryt hade väldigt små bilder på ögat. Man kanske borde ha bilderna lite mer inzoomade. Jag kände att man i stället borde ha klippt borst vissa delar för att det var väldigt svårt att se.

Men ett bra spel ändå med varierande svårighetsgrader! Elevspel är allmänt ett väldigt roligt sätt att lära sig på!
L
Love LOVER
15 oktober 2021 10:40
Det var lite för otydligt var alla sträck var.
Men det var roligt!!!
L
LOVER
7 december 2020 13:12
Det va lite svårt men det gick bra
L
leon
20 februari 2020 10:36
jag går i fyran är det här för 7 bara undrar
E
En lama känd som malva 2
12 november 2018 13:35
Nu är det lätt som en plätt! Fler borde spela detta! Men bilden eller iallafall sträcken vara tydligare... men älskar er på elevspel och det är så bra att ni lär oss så mycket på elevspel!

Pussar och kramar laman malva i hagem!
E
En lama känd som malva!
8 november 2018 10:03
Ett kul spel men lite svårt!

Fler fördelar med plusmedlemskap