Mänskliga ögats anatomi

1
Blindkarta ögat
Max 3 missar, Bildmarkeringar Svår
2
Blindkarta ögat
Inga misstag, Bildmarkeringar Svår
3
Välj rätt quiz
Ögats anatomi, Flervalsfrågor Svår
4
Gissa ögonorden
5 gissningar, Gissa ord
5
Hitta ögonorden
Ordpussel, Bokstavsbräde
6
Memory om ögat
Bild till ord
7
Skriv ögontermerna
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Mänskliga ögats anatomi på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 3. Välj rätt quiz (Ögats anatomi).
1 timme sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Gissa ögonorden (5 gissningar).
1 timme sedan efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 7. Skriv ögontermerna.
17 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Memory om ögat (Bild till ord).
17 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa ögonorden (5 gissningar).
17 timmar sedan efter 8 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Välj rätt quiz (Ögats anatomi).
17 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Blindkarta ögat (Inga misstag).
17 timmar sedan efter 34 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Blindkarta ögat (Inga misstag).
17 timmar sedan efter 38 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta ögat (Max 3 missar).
17 timmar sedan efter 43 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta ögat (Max 3 missar).
17 timmar sedan efter 53 sekunders spelande.

Lär dig anatomin av det mänskliga ögat med flera nivåer av ökande svårighetsgrad!

Spelet Mänskliga ögats anatomi

Instruktioner till Mänskliga ögats anatomi

Ögat är ett komplext organ som reagerar på ljus och tryck och består av många delar. Det är ett organ som möjliggör vår synförmåga. God syn beror på hur dessa delar fungerar tillsammans. Det hjälper att förstå hur ögat fungerar. Använd denna anatomiprov för att lära sig det mänskliga ögats konstruktion. Spelet består av många olika ögonspel, inklusive frågesport, blindkarta, memory och flervalsfrågor.

Begreppen som tränas i detta spel är:

Senhinna, Åderhinna, Hornhinna, Iris, Pupill, Främre ögonkammare, Bakre ögonkammare, Ciliarmuskel, Lins, Glaskropp, Näthinna, Synnerv

Nivå 1 till 2

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 5

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 6

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 7

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Mänskliga ögats anatomi. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Mänskliga ögats anatomi kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Övar
Ögat Människokroppen Anatomi Synen
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2020-02-05
Publicerat online
2018-10-21
Unikt id
8834
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 597
5
393
4
47
3
40
2
19
1
98

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 6 kommentarer om detta kunskapsspel.

B
Bror
29 november 2022 09:01
Aaaa jättekul, en sån chans får man bara en gång i livet. Nej men jag tycker det är bra. Jag tror jag kan lite mer om ögat nu inför provet. Dock fasande jag på 7:an i typ 10 minuter för att jag råkade skriva fel på en bokstav och så fick man direkt fel. Man kanske borde ha lite fler liv...

Men memoryt hade väldigt små bilder på ögat. Man kanske borde ha bilderna lite mer inzoomade. Jag kände att man i stället borde ha klippt borst vissa delar för att det var väldigt svårt att se.

Men ett bra spel ändå med varierande svårighetsgrader! Elevspel är allmänt ett väldigt roligt sätt att lära sig på!
L
Love LOVER
15 oktober 2021 10:40
Det var lite för otydligt var alla sträck var.
Men det var roligt!!!
L
LOVER
7 december 2020 13:12
Det va lite svårt men det gick bra
L
leon
20 februari 2020 10:36
jag går i fyran är det här för 7 bara undrar
E
En lama känd som malva 2
12 november 2018 13:35
Nu är det lätt som en plätt! Fler borde spela detta! Men bilden eller iallafall sträcken vara tydligare... men älskar er på elevspel och det är så bra att ni lär oss så mycket på elevspel!

Pussar och kramar laman malva i hagem!
E
En lama känd som malva!
8 november 2018 10:03
Ett kul spel men lite svårt!

Fler fördelar med plusmedlemskap