Örats anatomi - människa

1
Blindkarta för örat
Max 3 missar, Bildmarkeringar Svår
2
Blindkarta för örat
Inga missar, Bildmarkeringar Svår
3
Öronquiz
Flervalsfrågor Svår
4
Gissa örontermen
5 gissningar, Gissa ord
5
Hitta öronorden
Bokstavsbräde
6
Para ihop öronkorten
Memory
7
Skriv örontermerna
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Örats anatomi - människa på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 3. Öronquiz.
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Öronquiz.
1 timme sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
2 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
10 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
Någon fick 7 drag på nivå 6. Para ihop öronkorten.
10 timmar sedan efter 29 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
11 timmar sedan efter 50 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta öronorden.
11 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Öronquiz.
11 timmar sedan efter 6 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Blindkarta för örat (Inga missar).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Blindkarta för örat (Max 3 missar).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Lär dig vad det mänskliga örat består av i detta anatomispel.

Spelet Örats anatomi - människa

Instruktioner till Örats anatomi - människa

Öra användas medicinskt om hela organet som även innehåller mellanörat och innerörat, men i vardagligt språk brukar man prata om den synliga delen av ytterörat när man säger "öra".

I detta öronspel tränar du dessa begrepp:

Öronmussla, hörselgång, trumhinna, trumhåla, runda fönstret, ovala fönstret, örontrumpet, snäcka, hörselnerv, balansnerv, båggångar, stigbygel, städ, hammare, ytteröra, inneröra, mellanöra.

1. Blindkarta för örat (Max 3 missar)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 14 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Blindkarta för örat (Inga missar)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 14 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Öronquiz

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 16 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa örontermen (5 gissningar)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 14 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Hitta öronorden

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 14 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Para ihop öronkorten

MemoryMemory - Nivån innehåller 16 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 3 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 3 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Skriv örontermerna

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 16 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Örats anatomi - människa. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Örats anatomi - människa kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 7 - Gymnasiet
Övar
Örat Människokroppen Anatomi Hörseln Sinnesorgan
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2020-02-05
Publicerat online
2019-01-11
Unikt id
9226
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 841
5
492
4
57
3
59
2
32
1
201

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 9 kommentarer om detta kunskapsspel.

D
Den glade.
7 september 2023 05:28
Det var helt kuligt spel, jag rekommendera det 100 procent, ni behöver inte göra bilderna lite större, samt så skulle jag vara glad om det var lite längre, för det är ju så lätt.
E
Efe
16 maj 2023 10:21
Det här är ett bra spel som man lär sig av
T
teletabbis den lila lalla
22 september 2022 08:59
detta spelet rekomderar jag det är bra om man vill lörs sig om örat
T
Trump clicker
16 november 2021 13:23
Bra spel men alldeles för långa och otydliga bilder :)
F
fille
18 oktober 2021 15:20
det är bra men lite lång 😀😀😀😀
D
Den arga!
11 oktober 2021 14:32
Jag är arg för att jag behövde zooma in för att trycka rätt! Kan inte ni göra bilderna lite större?!
Anonym
15 oktober 2020 13:39
det är svår men roligt. bilderna är otydliga.
A
anonymous
23 oktober 2019 09:52
det här är helt glitchat gör om den ("/) skäms
S
snälla tjejen
14 januari 2019 16:26
Jag skulle rekommenderar verkligen spelet jag går i 3 och jag vill lära mig om kroppen

Fler fördelar med plusmedlemskap