Kroppen och puberteten

1
Kroppen förändras
Puberteten, Flervalsfrågor Svår
2
Spelbräde
Puberteten, Bokstavsbräde
3
Killens könsorgan
Bildmarkeringar
4
Tjejens könsorgan
Bildmarkeringar
5
Befruktning
Flervalsfrågor Svår
6
Har du koll?
Befruktning, Lucktext
7
Spelbräde
Befruktning, Bokstavsbräde
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Kroppen och puberteten på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 5. Befruktning.
8 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Har du koll? (Befruktning).
8 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Kroppen förändras (Puberteten).
12 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 2. Spelbräde (Puberteten).
12 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Killens könsorgan.
12 timmar sedan efter 18 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Tjejens könsorgan.
12 timmar sedan efter 14 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Tjejens könsorgan.
12 timmar sedan efter 22 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Kroppen förändras (Puberteten).
14 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Kroppen förändras (Puberteten).
14 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Spelbräde (Puberteten).
15 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.

Träna på dina kunskaper om kroppen, puberteten och fortplantning.

Spelet Kroppen och puberteten

Instruktioner till Kroppen och puberteten

I detta spel får du lära dig om de förändringar som sker i kroppen under puberteten och varför de sker.

1. Kroppen förändras (Puberteten)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Spelbräde (Puberteten)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 18 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Killens könsorgan

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 4 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Tjejens könsorgan

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 4 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Befruktning

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Har du koll? (Befruktning)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Lucktexterna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

7. Spelbräde (Befruktning)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 14 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Kroppen och puberteten. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Kroppen och puberteten kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-09-22
Publicerat online
2018-09-26
Unikt id
8693
Sparat av
20-30 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 3 250
5
2 165
4
201
3
170
2
106
1
608

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns många kommentarer om detta kunskapsspel. Här visar de 40 senaste.

M
Malkolm ljung
6 maj 2024 13:14
Jag spelade det här spelet för länge sedan har för mig att det var när jag gick i 5an. Kollade tillbaka nu och vilken nostalgi. Såg min gamla kommentar också och måste säga att jag har tagit del till varje speciellt tillfälle
Anonym
29 april 2024 10:14
Den som sa: För det mesta är all fakta sant, men äggen bildas bara vid födelsen, och mognar för att bli utsläppta ungefär varje månad, de bildas inte. Du är bäst.
E
Elev...
16 april 2024 14:08
För det mesta är all fakta sant, men äggen bildas bara vid födelsen, och mognar för att bli utsläppta ungefär varje månad, de bildas inte.
Anonym
28 mars 2024 13:46
roligt att spela igenom det är bra att hålla någon vela fortsätta svara på frågorna
V
valle
21 mars 2024 12:55
Jag tycker att det inte är så jätte roligt. Men lite roligt är det.
Anonym
15 mars 2024 08:31
Tycker om det för att det är bra att lära sig om puberteten med

Elev Södermalms skolan
M
Melisa
6 december 2023 18:20
Jag tycker det här är kul spel😍
6
6c
29 maj 2023 20:13
Detta är bra så jag kan plugga i guess
I
Inte Mira
25 maj 2023 19:32
Jag tycker att spelet är roligt och lärorikt. Man kan lära sig på det eftersom att det var simpla och lätta övningar att ta in. Det tycker jag underlättar. Men lägg gärna till fler övningar! Då hade det blivit 5 stjärnor för mig.
E
Ellen Raihle
11 maj 2023 11:31
denna var perkfekt för att lära sig
Anonym
27 mars 2023 09:14
jag tycker att det är ett bra spel
D
Den snälla kommunisten
7 februari 2023 12:28
Det är väldigt lärorikt och kul att spela detta spel
A
animal crossing
12 januari 2023 13:04
Den var väl okej ig, men skulle behöva mer övningar det tog bara 15 min.
M
minousan
30 december 2022 20:48
ÄLSKAR elevspel, går sista terminen i sexan just nu, o vi ska ha biologi så det är bra när jag ska plugga !!
B
bruh
6 december 2022 11:48
jag älskar denna hemsida. Det är lätt att lära sig.
S
Snyggingen
30 november 2022 13:32
jag tycker det är bra att man kan lära sig i ganska tidig ålder men bara om det är på säkra sidor
T
T.S
31 maj 2022 17:26
Jag tycker det är ett bra sätt att lära sig om detta ämne genom att spela dom här spelen!!XD
J
JAG ÄR EN TJEJ
20 april 2022 21:57
jag gillar detta spel det är kul lärorikt och lite klurigt😁 och det ska inte heller vara pinsamt att prata om sex för det är helt normalt även om det kan kännas pinsamt 😇
Anonym
16 februari 2022 11:05
Jag tycker elevspel är en bra sida
Anonym
2 februari 2022 19:23
perfekt att plugga inför prov lol
G
gillar kex
14 januari 2022 16:00
jag gillar detta spel för jag lär mig mycket och tycker det ska komma fler spel om detta !!!!
S
Sussy baka
21 december 2021 09:34
älskar detta de är så najs jag gillar att lära mig faktiskt
Anonym
5 december 2021 19:31
jag är intresserad av ämnet så jag kunde redan alt men är bra för dom som vill lära sig.
T
Teddy
12 november 2021 09:01
Mycket bra spel. Önskade att det fans massa fler spel om detta ämnet. Har spelat alla pubertet spel och försöker hitta mer sånna spel eller liknande spel. Men hittar inga mer en dom jag har spelat
M
Malkolm
9 november 2021 14:20
Väldigt bra spel. Detta kommer jag ta med mig och komma ihåg vid speciella tillfällen
H
Hg
4 oktober 2021 14:20
Najs men jag gillar inte att studera så mycket
T
Theo
25 maj 2021 13:37
Riktigt bra spel och väldigt intressant
H
Hg
12 maj 2021 13:53
Bra frågor gillar ämnet väldigt mycket det är intressant
K
Konrad Fidler
12 maj 2021 09:48
Lär sej mycket bar jobbat med frågorna
T
Teddy
11 maj 2021 14:25
Det var lärorikt och jag behövde veta detta
J
Joar
11 maj 2021 13:36
Det var lite äckligt. Men det var intressant att få veta deta
Anonym
9 april 2021 15:30
För att det är interisant,man får veta hur kroppen fungerar. Önskar dock att det var mer än det som finns skulle vilja spela.
R
Rachael berghemsskola
28 mars 2021 16:37
bästa spelen asså man lär sig väldit mycket
A
Among us
23 mars 2021 10:23
Det är kult och äckligt men bra i alla fall
E
Daniel Lind
16 november 2020 09:14
anonym: Tack för din feedback. Jag gick nu in och justerade det felaktiga svarsalternativen till ett annat.
Anonym
15 november 2020 19:51
Lite konstigt att på nivå sex så stod det (Efter spermierna lämnar penisen så åker dom vidare in i ________) och ett av alternativen var strupen xD
C
cornelia
15 april 2020 12:20
det går inte att spela för det är försvårt
D
Det är bara lilla jag
1 april 2020 20:31
Jag tycker att detta var ett för enkelt spel och alla delar på könen fanns inte med. Det skulle vara bra om det var lite svårare frågor så man lär sig något. Jag kollade i min NO bok och då bar inte alla delar med.
Anonym
16 mars 2020 18:46
hej, jag tycker det hära spelet var bra, men jag skulle vilja veta för vilken årskurs det här spelet är.
Anonym
20 februari 2020 14:55
det var bra men några var lite svåra

Fler fördelar med plusmedlemskap