Vanliga fåglar

1
Vilken fågel?
Välj rätt, Flervalsfrågor
2
Länka ihop fågelnamn med bild
3
Fågelmemory
4
Skriv fågelns namn
Frågor med fritextsvar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Vanliga fåglar på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Vilken fågel? (Välj rätt).
8 timmar sedan efter 6 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilken fågel? (Välj rätt).
16 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilken fågel? (Välj rätt).
16 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilken fågel? (Välj rätt).
16 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilken fågel? (Välj rätt).
17 timmar sedan efter 60 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilken fågel? (Välj rätt).
17 timmar sedan efter 5 minuters spelande.
Någon fick 28 drag på nivå 3. Fågelmemory.
17 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick 23 drag på nivå 3. Fågelmemory.
17 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Länka ihop fågelnamn med bild.
17 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon fick 27 drag på nivå 3. Fågelmemory.
17 timmar sedan efter 2 minuters spelande.

Lär dig vad några av de vanligaste svenska fåglarna heter.

Spelet Vanliga fåglar

Instruktioner till Vanliga fåglar

I detta spel får du öva på vad några utav våra vanligaste vilda svenska fåglar heter. På en nivå får du även öva på att stava fågelnamnen.

Fåglarna som övas är: Gräsand, Gråsparv, Sädesärla, Skata, Bofink, Blåmes, Talgoxe, Kaja

1. Vilken fågel? (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Länka ihop fågelnamn med bild

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 8 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Fågelmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv fågelns namn

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Vanliga fåglar. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Vanliga fåglar kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-03-15
Publicerat online
2016-04-12
Unikt id
4427
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 639
5
422
4
47
3
36
2
23
1
111

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 4 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
ALICIA USA
3 oktober 2022 13:19
väldigt roligt jag e barn och vill lära mig mer ni är verkligen bäst Elevspel forever när jag blir vuxen och kanske har barn ska jag visa denna app och lära han,hon eller dem så mycket jag kan älskar er Elevspel🥰
P
Per Björkhem
28 november 2018 08:09
Tack för ett bra spel. Jag hoppas mina elever kommer gilla det. Kommer det kanske fler nivåer med lite större fåglar i framtiden? Svan, örn, gås etc?
C
carl
9 mars 2017 10:31
fy fan var lät man kan köra längre!!!!!!!
L
Lena Ohlsson
17 april 2016 09:09
Hej!Ert tänk är ju förnämligt. Bra träning. Kan ni tänka er att utöka fågelområdena med olika kategorier ex stannfåglar, flyttfåglar, rovfåglar, vadarfåglar, fåglar i staden, sällsyntafåglar i Sverige osv

Fler fördelar med plusmedlemskap