Svenska djur

1
Vilda däggdjur
Välj rätt utifrån bild, Flervalsfrågor Svår
2
Svenska fåglar
Välj rätt utifrån bild, Flervalsfrågor Svår
3
Svenska fiskar
Välj rätt fisk utifrån bild, Flervalsfrågor Svår
4
Vilda däggdjur
Memory
5
Svenska fåglar
Memory
6
Svenska fiskar
Memory
7
Vilda däggdjur
Skriv djurets namn, Frågor med fritextsvar Svår
8
Svenska fåglar
Skriv fågelns namn, Frågor med fritextsvar Svår
9
Svenska fiskar
Skriv fiskens namn, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Svenska djur på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Vilda däggdjur (Välj rätt utifrån bild).
2 timmar sedan efter 10 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilda däggdjur (Välj rätt utifrån bild).
3 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilda däggdjur (Välj rätt utifrån bild).
3 timmar sedan efter 46 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Svenska fiskar (Memory).
5 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Svenska fiskar (Välj rätt fisk utifrån bild).
5 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilda däggdjur (Välj rätt utifrån bild).
6 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Svenska fåglar (Välj rätt utifrån bild).
11 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilda däggdjur (Välj rätt utifrån bild).
11 timmar sedan efter 36 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilda däggdjur (Välj rätt utifrån bild).
11 timmar sedan efter 46 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilda däggdjur (Välj rätt utifrån bild).
12 timmar sedan efter 0 sekunders spelande.

Lär dig om däggdjur, fåglar och fiskar som lever i Sverige.

Spelet Svenska djur

Instruktioner till Svenska djur

Genom att spela detta spel lär du dig namnen på vanliga djur som finns i svenska skogar samt i våra sjöar och hav.

1. Vilda däggdjur (Välj rätt utifrån bild)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 15 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Svenska fåglar (Välj rätt utifrån bild)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 17 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Svenska fiskar (Välj rätt fisk utifrån bild)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vilda däggdjur (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 15 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 15 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Svenska fåglar (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 18 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 18 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Svenska fiskar (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Vilda däggdjur (Skriv djurets namn)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Svenska fåglar (Skriv fågelns namn)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 17 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Svenska fiskar (Skriv fiskens namn)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Svenska djur. Maximala antalet poäng (9 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 9 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Svenska djur kan du totalt få 9 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2024-03-22
Publicerat online
2018-11-29
Unikt id
9048
Sparat av
30-40 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 3 690
5
2 164
4
359
3
268
2
170
1
729

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 33 kommentarer om detta kunskapsspel.

W
walter
13 maj 2024 11:00
Jag tycker detta var ett rejält redigt spel för unga och friska själar vars hjärna kan behöva en liten putt i rätt riktning, ska även lägga till att jag själv lärde mig mycket av detta spel. Jag hade till o med fel på vad en älg vad, tryckte på renen. Helt klart ett behövligt spel. Jag ska precis gå och köra nästa level. Så ni vet så har jag engelska lektion just nu men jaag använder min tid rätt istället
W
Werer
3 april 2024 08:52
det var roligt att lära sig om djur
P
potatis
23 januari 2024 11:19
detta spel är roligt. jag lär min i alla fall om djuren.
Anonym
24 november 2023 12:46
detta är roligare än va jag trodde
Anonym
23 november 2023 09:43
Jätte roligt spel med djur lär mig mycket tack att ni gjorde det här spelet.
A
Adrian
8 november 2023 09:25
Det var kul att lära sig om djur
Anonym
18 oktober 2023 13:27
jag tycker att det är et bra skol spel 🐺🐾🦌🐁
F
feddy fozeber
18 september 2023 09:57
det är väldigt bra om man vill lära sig nya djur :3
L
Lol
6 september 2023 14:32
det är rätt okej faktiskt och jag håller med (namn och m) .
N
Namn
20 april 2023 08:56
Kan ni göra ett om insekter också🐜🦗🪲🦟🪳🐝🐞🦋
E
Eva-Lotta
10 mars 2023 10:54
Jag tycker om detta spel. Jag lär mig mycket också. Men ibland kan det vara jobbigt att göra detta men jag vet att jag lär mig något om jag gör det 😊
Anonym
11 november 2022 09:32
De är kul att lära sig om djur
Anonym
9 juni 2022 10:22
super kul rekommenderar det varmt
Anonym
12 maj 2022 15:51
Jag tycker att det är bra man lär sig mycket.
Anonym
22 september 2021 09:01
Detta spel är ganska kul men jag lär mig på det
A
Anonym
5 maj 2021 09:16
Ganska kul, jaglär mig mycket. Bara det att det var ganska mycket memorie bitar på fiskarna. Det var svårt då. Men en utmaning är aldrig fel!🤓🤓🤓
Anonym
4 maj 2021 08:35
Det är bra fast att bilderna är små på memory
E
Daniel Lind
7 april 2021 13:51
Anonym: Bilden på fiskmås är för liten för att avgöra om det är fiskmås, tråtrut eller västtrut. Jag ser ingen anledning att ändra namnet där. Angående havstruten verkar du ha rätt så där bytte jag namn på frågorna till silltrut.
Anonym
31 mars 2021 21:02
Jag har hittat två stycken fel på erat spel om fåglarna. Bilden på den så kallade ” fiskmås” är igentligen en grå trut och bilden på ” havstruten” är en silltrut. Jätte bra spel annars, jag lär mig mycket
Anonym
29 mars 2021 10:40
Tycker om spelet riktigt roligt och jag lär mig mycket!
M
Miya
11 mars 2021 17:34
Bra och roligt jag tycker om det här spelet
Anonym
29 januari 2021 20:42
Jag gillar det och jag spelar också det på karstop norra jag är en elev där
M
maryyam
10 november 2020 21:33
Den här spelen är jätte bra jag fick lära mig jätte mycket.Jag har N.O prov och jag har fått träna jätte mycket.Jätte roligt spel.
Anonym
6 oktober 2020 13:38
den var bra om man ska ha prov no är ett bra tips
M
måndag V.40
28 september 2020 15:15
den är faktist ganska bra för att jag behöver förbereda mig inför mitt NO-prov på fredag
A
a
18 september 2020 09:41
bra men vill ha liv annars bra
M
M
3 september 2020 11:39
Gör ett om små kryp också 🐛🐜🐞🐌🕷
H
Halllå
29 april 2020 12:19
Spelet är bra! Jag gillar det mycket!
Anonym
18 mars 2020 11:06
Bra spel fortsatt med det
.
............
9 januari 2020 10:44
Det där med brunbjörnen är fel DET ÄR GRISSLIBJÖRN
K
Korvsm
5 juni 2019 10:52
Jag tycker att ni borde göra levrar om flera svenska djur arter
M
morotsskytten
15 januari 2019 10:19
Håller med Peterotoiejrg(eller nåt) Och tycker att man borde göra fler spel om fåglar.
P
peterotoiejrig
29 november 2018 11:08
jag tycker att ni ska göra fler levlar på spelet det är för enkelt och ett spel med djur från andra länder

Fler fördelar med plusmedlemskap