10 vanliga flyttfåglar

1
Vilken fågel är det här?
Flervalsfrågor Svår
2
Länka ihop bild och flyttfågel
3
Flyttfågelmemory
4
Skriv fågelarten
Frågor med fritextsvar Svår
5
Vilken fågel?
Gissa ord
6
Hitta fågeln i ordsök
Bokstavsbräde
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till 10 vanliga flyttfåglar på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick 6 missar på nivå 5. Vilken fågel?.
7 timmar sedan efter 58 sekunders spelande.
Någon fick 25 drag på nivå 3. Flyttfågelmemory.
7 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Länka ihop bild och flyttfågel.
7 timmar sedan efter 52 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilken fågel är det här?.
7 timmar sedan efter 34 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilken fågel är det här?.
2024-06-13 13:46 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilken fågel är det här?.
2024-06-12 10:34 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilken fågel är det här?.
2024-06-12 08:56 efter 14 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilken fågel är det här?.
2024-06-12 08:56 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilken fågel är det här?.
2024-06-10 13:53 efter 1 sekunds spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilken fågel är det här?.
2024-06-10 13:53 efter 37 sekunders spelande.

Här får du öva på att känna igen 10 vanliga flyttfåglar.

Spelet 10 vanliga flyttfåglar

Instruktioner till 10 vanliga flyttfåglar

Här får du lära dig att känna igen några av våra vanligaste flyttfåglar i Sverige, bland annat sångsvan, knipa, tofsvipa, sädesärla och svartvitflugsnappare.

1. Vilken fågel är det här?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Länka ihop bild och flyttfågel

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Flyttfågelmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv fågelarten

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Vilken fågel?

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 10 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 8 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Hitta fågeln i ordsök

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 9 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i 10 vanliga flyttfåglar. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet 10 vanliga flyttfåglar kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 6
Spelskapare
En användare (id 255457)
Uppdaterat
2023-05-11
Publicerat online
2023-05-11
Unikt id
17191
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 56
5
31
4
5
3
6
2
4
1
10

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap