Modala hjälpverb

1
Modala hjälpverb-memory
Tyska till svenska
2
få, få lov
Bokstavsbräde
3
Vill
Flervalsfrågor
4
Kunna
Frågor med fritextsvar
5
Ska
Gissa ord
6
Måste/vara tvungen
Lucktext
7
Tycka om
Memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Modala hjälpverb på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 3. Vill.
2024-07-08 18:33 efter 32 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. få, få lov.
2024-07-08 18:32 efter 3 sekunders spelande.
Någon fick 24 drag på nivå 7. Tycka om.
2024-07-01 19:42 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Måste/vara tvungen.
2024-07-01 19:40 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Måste/vara tvungen.
2024-07-01 19:38 efter 50 sekunders spelande.
Någon fick 0 missar på nivå 5. Ska.
2024-07-01 19:37 efter 8 sekunders spelande.
Någon fick 0 missar på nivå 5. Ska.
2024-07-01 19:37 efter 21 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Kunna.
2024-07-01 19:37 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Vill.
2024-07-01 19:35 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. få, få lov.
2024-07-01 19:33 efter 5 sekunders spelande.

Modala hjälpverb som måste, få lov att, kan, vill, ska i presens.

Spelet Modala hjälpverb

Instruktioner till Modala hjälpverb

Med det här spelet får du träna de vanligaste modala hjälpverb i presens på tyska som måste, få lov att, kan, vill, ska.

1. Modala hjälpverb-memory (Tyska till svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. få, få lov

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 4 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vill

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Kunna

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Ska

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 4 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så brister ett hjärta. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 hjärtan tar slut har spelrundan vunnits. Till varje ord finns det en ledtråd som hjälper spelaren att gissa ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Måste/vara tvungen

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

7. Tycka om

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Modala hjälpverb. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Modala hjälpverb kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 8 - Gymnasiet
Spelskapare
En användare (id 216423)
Uppdaterat
2022-05-24
Publicerat online
2021-01-13
Unikt id
12581
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.5
Totalt 94
5
49
4
8
3
6
2
2
1
29

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

N
Nick/ga
25 januari 2022 09:52
det var mycket svårt fatar inte något?
Anonym
10 november 2021 10:26
Första nivån inom modala hjälpverb - ett memory. Ordet i första raden heter inte "möchen" utan "möchten". Tack för att ni ändrar!

Fler fördelar med plusmedlemskap