Lag och rätt i Sverige

1
Lag och rätt i Sverige 1
Sveriges lagstiftning, Flervalsfrågor
2
Lag och rätt i Sverige 2
Sveriges grundlagar, Flervalsfrågor
3
Lag och rätt i Sverige 3
Repetera nivå 1 och 2, Länka ihop
4
Lag och rätt i Sverige 4
Sverige som rättsstat, Flervalsfrågor
5
Lag och rätt i Sverige 5
Allt-i-ett del 1, Frågor med fritextsvar Svår
6
Lag och rätt i Sverige 6
Allt-i-ett del 2, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Lag och rätt i Sverige på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Lag och rätt i Sverige 2 (Sveriges grundlagar).
2024-06-08 08:05 efter 9 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Lag och rätt i Sverige 1 (Sveriges lagstiftning).
2024-06-08 08:04 efter 27 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Lag och rätt i Sverige 3 (Repetera nivå 1 och 2).
2024-06-05 14:25 efter 4 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Lag och rätt i Sverige 6 (Allt-i-ett del 2).
2024-06-05 14:25 efter 3 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Lag och rätt i Sverige 2 (Sveriges grundlagar).
2024-06-03 14:03 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Lag och rätt i Sverige 4 (Sverige som rättsstat).
2024-06-03 13:20 efter 58 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Lag och rätt i Sverige 3 (Repetera nivå 1 och 2).
2024-06-03 11:37 efter 16 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Lag och rätt i Sverige 2 (Sveriges grundlagar).
2024-05-31 10:30 efter 7 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Lag och rätt i Sverige 1 (Sveriges lagstiftning).
2024-05-31 10:22 efter 53 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Lag och rätt i Sverige 1 (Sveriges lagstiftning).
2024-05-30 14:58 efter 4 minuters spelande.

Lagar, regler och normer och Lagstiftning i Sverige.

Spelet Lag och rätt i Sverige

Instruktioner till Lag och rätt i Sverige

Här tränar du dina kunskaper om lagar, regler och normer, hur lagstiftning fungerar i Sverige, vad en rättsstat är och vad Sveriges grundlagar heter och handlar om.

1. Lag och rätt i Sverige 1 (Sveriges lagstiftning)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Lag och rätt i Sverige 2 (Sveriges grundlagar)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Lag och rätt i Sverige 3 (Repetera nivå 1 och 2)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Lag och rätt i Sverige 4 (Sverige som rättsstat)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Lag och rätt i Sverige 5 (Allt-i-ett del 1)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Lag och rätt i Sverige 6 (Allt-i-ett del 2)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Lag och rätt i Sverige. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Lag och rätt i Sverige kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Samhällskunskap
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Spelskapare
En användare (id 311823)
Uppdaterat
2024-02-12
Publicerat online
2024-02-12
Unikt id
18380
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 24
5
13
4
2
3
2
2
0
1
7

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap