Lagar och regler

1
Begrepp
Välj rätt, Flervalsfrågor Svår
2
Brottsrubricering
Välj rätt, Flervalsfrågor
3
När ett brott begåtts
Välj rätt, Flervalsfrågor Svår
4
Begrepp
Länka ihop
5
Brottsrubricering
Länka ihop
6
När ett brott begåtts
Länka ihop
7
Begrepp
Skriv rätt begrepp, Frågor med fritextsvar Svår
8
Brottsrubricering
Skriv rätt brott, Frågor med fritextsvar
9
När ett brott begåtts
Skriv rätt, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Lagar och regler på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 9. När ett brott begåtts (Skriv rätt).
7 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 9. När ett brott begåtts (Skriv rätt).
7 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 9. När ett brott begåtts (Skriv rätt).
7 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 8. Brottsrubricering (Skriv rätt brott).
7 timmar sedan efter 39 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Brottsrubricering (Skriv rätt brott).
7 timmar sedan efter 48 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Brottsrubricering (Skriv rätt brott).
7 timmar sedan efter 17 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Brottsrubricering (Skriv rätt brott).
7 timmar sedan efter 60 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 7. Begrepp (Skriv rätt begrepp).
7 timmar sedan efter 59 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 7. Begrepp (Skriv rätt begrepp).
7 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. När ett brott begåtts (Länka ihop).
7 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Här kan du träna på frågor som rör området lagar och regler.

Spelet Lagar och regler

Instruktioner till Lagar och regler

Här kan du träna på frågor om regler och lagar i Sverige inom området juridik. T.ex får du öva på begrepp som rör brott och straff, rättegång mm.

1. Begrepp (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Brottsrubricering (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. När ett brott begåtts (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Begrepp (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 7 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 1 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Brottsrubricering (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 5 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 1 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. När ett brott begåtts (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 8 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 1 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Begrepp (Skriv rätt begrepp)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Brottsrubricering (Skriv rätt brott)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. När ett brott begåtts (Skriv rätt)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Lagar och regler. Maximala antalet poäng (9 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 9 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Lagar och regler kan du totalt få 9 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Lag och rätt i Sverige
Samhällskunskap
Våra lagar och regler
Samhällskunskap
Samhället, lagar och regler
Samhällskunskap
Lag och rätt
Samhällskunskap
Straff och brott
Samhällskunskap
Lag och rätt - begrepp
Samhällskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Samhällskunskap
Målgrupp
Årskurs 5 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-14
Publicerat online
2019-10-17
Unikt id
10311
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 588
5
327
4
53
3
57
2
22
1
129

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

L
Liam perez
18 januari 2024 09:04
🐵väldigt roligt bästa spelet jag har kört 🐵
S
smurfcat
6 oktober 2023 13:15
vi levde vi älsksade vi ljög och det är bra spel kul och jag
E
Elvira
15 december 2020 16:42
Jag tycker att det här är väldigt bra spel och man lär sig mycket från lagens ord.sen rekommenderar jag att man testar de spelet.

Fler fördelar med plusmedlemskap