Buddhismen - viktiga begrepp

1
Begrepp inom buddhismen
Flervalsfrågor
2
Siddhartha Gautama
Flervalsfrågor
3
Begreppsmemory
4
Sök begreppen
Bokstavsbräde
5
De fyra ädla sanningarna
Flervalsfrågor
6
Mer kunskap om Buddha
Flervalsfrågor
7
Leva som buddhist
Flervalsfrågor
8
Högtider och riter
Flervalsfrågor
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Buddhismen - viktiga begrepp på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 8. Högtider och riter.
2024-06-21 20:10 efter 40 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Högtider och riter.
2024-06-21 20:09 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 7. Leva som buddhist.
2024-06-21 20:08 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. De fyra ädla sanningarna.
2024-06-21 20:06 efter 23 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Mer kunskap om Buddha.
2024-06-21 20:06 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Mer kunskap om Buddha.
2024-06-21 20:05 efter 13 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Sök begreppen.
2024-06-21 20:05 efter 2 minuters spelande.
Någon fick 20 drag på nivå 3. Begreppsmemory.
2024-06-21 20:03 efter 44 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Siddhartha Gautama.
2024-06-21 20:02 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Siddhartha Gautama.
2024-06-21 20:01 efter 1 minuts spelande.

I spelet får du lära dig centrala begrepp och tankegångar inom buddhismen.

Spelet Buddhismen - viktiga begrepp

Instruktioner till Buddhismen - viktiga begrepp

I spelet kommer du att lära dig mer om buddhismen, om viktiga personer inom buddhismen och de tankegångar som är centrala för religionen.

1. Begrepp inom buddhismen

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Siddhartha Gautama

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Begreppsmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Sök begreppen

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. De fyra ädla sanningarna

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 4 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Mer kunskap om Buddha

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Leva som buddhist

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Högtider och riter

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Buddhismen - viktiga begrepp. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Buddhismen - viktiga begrepp kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Hinduism & Buddhism
Religionskunskap
Träna på judendomen
Religionskunskap
Buddhism
Religionskunskap
Hinduism och buddhism
Religionskunskap
Lär dig om buddhismen
Religionskunskap
Häng med i buddhismen
Religionskunskap
Kunskap om judendom
Religionskunskap
Kunskap om kristendom
Religionskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Religionskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-06-09
Publicerat online
2021-11-29
Unikt id
14486
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 250
5
147
4
23
3
17
2
14
1
49

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

P
Potatisen
15 maj 2024 13:36
Det är svårt och roligt 🤩 men jag gillar det

Fler fördelar med plusmedlemskap