Abrahamitiska religioner

1
Fakta
Frågor med fritextsvar Svår
2
Högtider
Flervalsfrågor
3
Gissa ordet
4
Bönen
Lucktext Svår
5
Religiösa uttryck
Memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Abrahamitiska religioner på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick 4 missar på nivå 3. Gissa ordet.
1 timme sedan efter 60 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Högtider.
1 timme sedan efter 49 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Fakta.
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Högtider.
4 timmar sedan efter 10 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Bönen.
4 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Fakta.
5 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Fakta.
5 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Bönen.
5 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Religiösa uttryck.
5 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
5 timmar sedan efter 38 sekunders spelande.

Repetitionsquiz på abrahamitiska religioner för åk.5.

Spelet Abrahamitiska religioner

Instruktioner till Abrahamitiska religioner

Ett quiz designat för elever att förhöra sig på. Tar upp allt från högtider, viktiga personer och levnadsregler till ritualer, heliga skrifter och personer samt bönen.

1. Fakta

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 9 frågor (varav 8 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Högtider

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Gissa ordet

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 8 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Bönen

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. Religiösa uttryck

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Abrahamitiska religioner. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Abrahamitiska religioner kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

GT & judendom
Religionskunskap
Abrahamitiska religionerna
Religionskunskap
Tre religioner
Religionskunskap
Lär dig om islam
Religionskunskap
Islam begrepp
Religionskunskap
Islam - viktiga begrepp
Religionskunskap
Abrahams religioner
Religionskunskap
Lär dig om kristendomen
Religionskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Religionskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Abrahamitiska religioner Kristendomen Judendomen Islam
Spelskapare
En användare (id 251911)
Uppdaterat
2021-10-01
Publicerat online
2021-09-30
Unikt id
14096
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,6
Totalt 268
5
141
4
25
3
15
2
15
1
72

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

S
sara
18 oktober 2022 10:55
Jag är en muslim och jag gillar den där relion spelet alltså det är så roligt att jag kan inte sluta spela det jag spelar det såå mycket så ja det är sååååå roligt!

Fler fördelar med plusmedlemskap