Abrahamitiska religioner

1
Fakta
Länka rätt, Länka ihop Svår
2
Fakta
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar
3
Högtider
Välj rätt svar, Flervalsfrågor
4
Gissa religionsordet
Gissa ord Svår
5
Bönen
Lucktext Svår
6
Religiösa uttryck
Memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Abrahamitiska religioner på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Bönen (Lucktext).
14 timmar sedan efter 18 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Bönen (Lucktext).
14 timmar sedan efter 9 minuters spelande.
Någon fick 2 missar på nivå 4. Gissa religionsordet.
14 timmar sedan efter 10 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa religionsordet.
14 timmar sedan efter 42 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Högtider (Välj rätt svar).
14 timmar sedan efter 48 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Fakta (Länka rätt).
14 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Fakta (Länka rätt).
14 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Fakta (Länka rätt).
2024-07-15 15:23 efter 3 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Bönen (Lucktext).
2024-07-12 01:30 efter 39 sekunders spelande.
En elev fick 3 missar på nivå 4. Gissa religionsordet.
2024-07-12 01:29 efter 19 sekunders spelande.

Repetitionsquiz på abrahamitiska religioner för elever i årskurs 5.

Spelet Abrahamitiska religioner

Instruktioner till Abrahamitiska religioner

Ett roligt quiz designat för elever att förhöra sig på. Spelet tar upp allt från högtider, viktiga personer och levnadsregler till ritualer, heliga skrifter och personer samt bönen.

1. Fakta (Länka rätt)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 9 frågor (varav 8 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 9 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Fakta (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 9 frågor (varav 8 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Högtider (Välj rätt svar)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa religionsordet

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 8 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Bönen (Lucktext)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Lucktexterna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

6. Religiösa uttryck (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Abrahamitiska religioner. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Abrahamitiska religioner kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Abrahams religioner
Religionskunskap
Islam - viktiga begrepp
Religionskunskap
Islam för mellanstadiet
Religionskunskap
Tre religioner
Religionskunskap
Lär dig om islam
Religionskunskap
Lär dig om kristendomen
Religionskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Religionskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-12-04
Publicerat online
2021-09-30
Unikt id
14096
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 652
5
360
4
54
3
38
2
29
1
171

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 4 kommentarer om detta kunskapsspel.

M
Ms lundgren
28 januari 2024 15:19
Hallå där! jag har några klasser 6or som har test på detta. Det är både lärorikt, men också rätt så skojigt för eleverna. Plus att man får båda skriva, para ihop, klicka på rätt fråga osv. Sluta inte med det ni gör! /

/ ms. Lundgren
E
Daniel Lind
8 juni 2023 09:30
anonym: Vad bra att du såg det. Stavningen på TANAKH är nu rätt på nivå 1.
Anonym
7 juni 2023 19:18
ett bra spel fast i nivå ett så skriver man på judarnas heliga bok så skriver man tanak fast det heter tanakh
S
sara
18 oktober 2022 10:55
Jag är en muslim och jag gillar den där relion spelet alltså det är så roligt att jag kan inte sluta spela det jag spelar det såå mycket så ja det är sååååå roligt!

Fler fördelar med plusmedlemskap