Abrahamitiska religioner

1
Fakta
Frågor med fritextsvar Svår
2
Högtider
Flervalsfrågor
3
Gissa ordet
4
Bönen
Lucktext Svår
5
Religiösa uttryck
Memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Abrahamitiska religioner på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 4. Bönen.
34 sekunder sedan efter 33 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Bönen.
1 minut sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Bönen.
3 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Gissa ordet.
5 minuter sedan efter 58 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Gissa ordet.
6 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Gissa ordet.
8 minuter sedan efter 12 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Högtider.
8 minuter sedan efter 36 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Högtider.
9 minuter sedan efter 53 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Högtider.
10 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Fakta.
11 minuter sedan efter 1 minuts spelande.

Repetitionsquiz på abrahamitiska religioner för åk.5.

Spelet Abrahamitiska religioner

Instruktioner till Abrahamitiska religioner

Ett quiz designat för elever att förhöra sig på. Tar upp allt från högtider, viktiga personer och levnadsregler till ritualer, heliga skrifter och personer samt bönen.

Nivå 1

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 2

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 4

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Abrahamitiska religioner. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Abrahamitiska religioner kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Religionskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Abrahamitiska religioner Kristendomen Judendomen Islam
Spelskapare
En användare (id 251911)
Uppdaterat
2021-10-01
Publicerat online
2021-09-30
Unikt id
14096
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,3
Totalt 78
5
37
4
7
3
3
2
6
1
25

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap