Medeltidsfrågor

1
Kända personer
Välj, Flervalsfrågor Svår
2
Årtal
Välj, Flervalsfrågor Svår
3
Händelser
Välj, Flervalsfrågor
4
I allmänhet
Välj, Flervalsfrågor Svår
5
Gissa kända personer
3 gissningar, Gissa ord Svår
6
Kända personer
Skriv, Frågor med fritextsvar Svår
7
Årtal
Skriv, Frågor med fritextsvar Svår
8
Händelser
Skriv, Frågor med fritextsvar Svår
9
I allmänhet
Skriv, Frågor med fritextsvar Svår
10
Gissa kända personer
1 gissning, Gissa ord Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Medeltidsfrågor på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick 0 missar på nivå 5. Gissa kända personer (3 gissningar).
2024-06-20 22:00 efter 32 sekunders spelande.
Någon fick 1 miss på nivå 5. Gissa kända personer (3 gissningar).
2024-06-20 21:59 efter 50 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa kända personer (3 gissningar).
2024-06-20 21:58 efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa kända personer (3 gissningar).
2024-06-20 21:58 efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa kända personer (3 gissningar).
2024-06-20 21:58 efter 8 sekunders spelande.
Någon fick 2 missar på nivå 5. Gissa kända personer (3 gissningar).
2024-06-20 21:58 efter 28 sekunders spelande.
Någon fick 2 missar på nivå 5. Gissa kända personer (3 gissningar).
2024-06-20 21:57 efter 60 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa kända personer (3 gissningar).
2024-06-20 21:55 efter 31 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Händelser (Välj).
2024-06-20 21:54 efter 46 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Kända personer (Välj).
2024-06-20 21:53 efter 41 sekunders spelande.

Här kan du testa dina kunskaper om medeltiden i Sverige.

Spelet Medeltidsfrågor

Instruktioner till Medeltidsfrågor

Här får du testa dina medeltidskunskaper! Huvudsakligen handlar frågorna om medeltiden i Sverige.

Läs frågan noga! Fundera! Svara det som du tycker verkar vara det bästa alternativet när det är flervalsfrågor. Där du får skriva svaret på medeltidsfrågan själv utgår svaren från de tidigare nivåerna i spelet.

1. Kända personer (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Årtal (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Händelser (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 3 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. I allmänhet (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 14 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Gissa kända personer (3 gissningar)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 7 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 3 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Kända personer (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Årtal (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Händelser (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 3 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. I allmänhet (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

10. Gissa kända personer (1 gissning)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 7 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 1 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Medeltidsfrågor. Maximala antalet poäng (10 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 10 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Medeltidsfrågor kan du totalt få 10 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Historia
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-02-18
Publicerat online
2014-04-05
Unikt id
626
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 850
5
491
4
92
3
72
2
47
1
148

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 19 kommentarer om detta kunskapsspel.

S
SVÅR )))::::
4 juni 2024 11:50
vene men de var ganska svårt b
H
Hej
2 maj 2023 11:35
Roligt

Men vad har Mona Lisa med medeltiden att göra
Anonym
5 maj 2022 09:56
varför mona lisa hon vart ju gjord 1503
F
Frans
16 september 2021 14:26
Vad har måna lisa med medeltiden att göra
Anonym
11 mars 2021 13:59
Jag tycker inte om so men detta var roligt!❤️
R
Rogert Björk
2 april 2019 13:17
Jag älskar när man får frågor om kräftsmör, det tycker jag är det bästa. Kräftsmör kan man smörja in sig med.
E
Emma
6 februari 2019 08:51
Jag tycker att elevspel är ett bra sätt att lära unga på
F
Foreign875
22 november 2018 10:54
Jag älskar elevspel det är en så bra hemsida:)
G
Gurka är bättre än Pizza!
6 mars 2018 08:55
Kul spel. Det är väldigt kul.
Anonym
18 september 2017 13:03
Man lär sig mycket på elevspel och jag tycker det är bra
Anonym
20 april 2017 08:58
?? ÄLSKAR ELEVSPEL MAN LÄR SIG SÅ MYCKET
L
lol
17 april 2017 12:26
älskar elevspel det är så bra träning P.S vi ska ha prov och vi ska träna på elevspel det är så bra!!!!!!!!!!!!1
L
lda!!!!!!!
5 april 2017 17:05
Elevspel är en superbra sida för dom som vill lära sig saker. Jag tycker att det är bra med sider på mobilen (t ex.) som man lär sig saker på.
J
jag gillar pizza!!
16 mars 2017 13:28
jag tycker att elevspel är bra
P
Pizza är gott
16 februari 2017 09:20
Detta är en bra hemsida för att lära sig saker!????
P
privat
18 januari 2017 19:02
Jag tycker att man kan lära sig olika saker i elevspel.
S
shalimar neerhout
7 december 2016 14:02
hej jag tycker väldigt mycket om elevspel jag kommer från holland och då kände jag inte det här så bra att ni har gjort det
S
Sigerid
18 mars 2016 13:24
Håller med tindra-pluggaren! ????????????
T
tindra-pluggaren
21 maj 2015 16:17
vi jobbar med detta i skolan.Så bra träning............!

Fler fördelar med plusmedlemskap