Östersjöriket Sverige

1
Nivå 1
Gissa ord
2
Nivå 2
Länka ihop
3
Nivå 3
Memory
4
Nivå 4
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar Svår
5
Nivå 5
Flerval, Flervalsfrågor
6
Nivå 6
Lista ut ordet, Mastermind
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Östersjöriket Sverige på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 2 gissningar på nivå 6. Nivå 6 (Lista ut ordet).
2024-07-11 01:24 efter 35 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Nivå 6 (Lista ut ordet).
2024-07-11 01:23 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Nivå 6 (Lista ut ordet).
2024-07-11 01:22 efter 37 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Nivå 6 (Lista ut ordet).
2024-07-11 01:22 efter 30 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Nivå 6 (Lista ut ordet).
2024-07-11 01:21 efter 20 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Nivå 6 (Lista ut ordet).
2024-07-11 01:21 efter 28 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Nivå 6 (Lista ut ordet).
2024-07-11 01:20 efter 37 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Nivå 6 (Lista ut ordet).
2024-07-11 01:19 efter 36 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 5. Nivå 5 (Flerval).
2024-07-11 01:19 efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Nivå 4 (Skriv svaret).
2024-07-11 01:17 efter 2 minuters spelande.

Ett spel som tränar kunskapen i Östersjöriket Sverige.

Spelet Östersjöriket Sverige

Instruktioner till Östersjöriket Sverige

Träna på att känna till olika regenter, begrepp, samhällsgrupper under sveriges stormaktstid. Ett spel som tränar kunskapen i Östersjöriket Sverige.

1. Nivå 1 (Gissa ord)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 19 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Nivå 2 (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 15 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Nivå 3 (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Nivå 4 (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 14 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Nivå 5 (Flerval)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 15 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Nivå 6 (Lista ut ordet)

MastermindMastermind - Nivån innehåller 13 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Elevens mål är att lösa kodordet på maximalt 6 gissningar. För varje gissning får eleven veta om bokstaven ingår i ordet (gul), om den också är på rätt plats (grön) eller om den inte ingår alls (grå). Orden spelaren gissar behöver inte vara ord som existerar i någon ordbok. Klarar spelaren att lösa ordkoden och får fram det gömda ordet innan de 6 gissningarna tar slut har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Östersjöriket Sverige. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Östersjöriket Sverige kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Historia
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
En användare (id 295326)
Uppdaterat
2023-03-31
Publicerat online
2023-03-28
Unikt id
16953
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 52
5
30
4
1
3
4
2
2
1
15

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap