Alfred Nobel

1
Memory 1
Alfred Nobel
2
Memory 2
Alfred Nobel
3
Hitta ordet
Alfred Nobel, Bokstavsbräde
4
Hitta ordet 2
Alfred Nobel, Bokstavsbräde
5
Vilket begrepp är rätt?
Alfred Nobel, Flervalsfrågor Svår
6
Gissa ordet
Alfred Nobel Svår
7
Vilket svar stämmer?
Alfred Nobel, Flervalsfrågor Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Alfred Nobel på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 2 missar på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:28 efter 8 sekunders spelande.
En elev fick 3 missar på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:28 efter 14 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:28 efter 19 sekunders spelande.
En elev fick 0 missar på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:27 efter 8 sekunders spelande.
En elev fick 2 missar på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:27 efter 19 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:27 efter 25 sekunders spelande.
En elev fick 2 missar på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:26 efter 7 sekunders spelande.
En elev fick 2 missar på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:26 efter 8 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:26 efter 22 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Gissa ordet (Alfred Nobel).
2024-06-10 07:25 efter 14 sekunders spelande.

Träna läsning och förståelse av begrepp som tillhör Alfred Nobel.

Spelet Alfred Nobel

Instruktioner till Alfred Nobel

Begreppsinlärning och ordigenkänning av ord som ingår i litteratur och övningar som hör till lärområdet kring Alfred Nobels liv och gärningar

1. Memory 1 (Alfred Nobel)

MemoryMemory - Nivån innehåller 30 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 12 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 12 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Memory 2 (Alfred Nobel)

MemoryMemory - Nivån innehåller 41 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 15 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 15 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Hitta ordet (Alfred Nobel)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 8 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Hitta ordet 2 (Alfred Nobel)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Vilket begrepp är rätt? (Alfred Nobel)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Gissa ordet (Alfred Nobel)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 22 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 4 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Vilket svar stämmer? (Alfred Nobel)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Alfred Nobel. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Alfred Nobel kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Historia
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 7
Spelskapare
En användare (id 302640)
Uppdaterat
2023-10-24
Publicerat online
2023-10-23
Unikt id
17538
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 38
5
23
4
3
3
3
2
2
1
7

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap