Vanliga engelska verb

1
Del 1. Para ihop orden
match the words, Länka ihop
2
Del 1. Välj rätt ord
choose the right word, Flervalsfrågor
3
Del 1. Skriv ordet
Write the word, Frågor med fritextsvar
4
Del 1. Gissa ordet
mastermind
5
Del 2. Para ihop orden
match the words, Länka ihop
6
Del 2. Välj rätt verb
choose the right verb, Flervalsfrågor
7
Del 2. Skriv verbet
write the verb, Frågor med fritextsvar Svår
8
Del 2. Gissa ordet
mastermind
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Vanliga engelska verb på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Del 1. Para ihop orden (match the words).
2024-06-11 14:09 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Del 1. Para ihop orden (match the words).
2024-06-11 14:07 efter 40 sekunders spelande.
Någon fick 5 gissningar på nivå 8. Del 2. Gissa ordet (mastermind).
2024-06-06 18:04 efter 2 minuters spelande.
Någon fick 6 gissningar på nivå 8. Del 2. Gissa ordet (mastermind).
2024-06-06 18:02 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Del 2. Gissa ordet (mastermind).
2024-06-06 18:00 efter 2 minuters spelande.
Någon fick 1 gissning på nivå 8. Del 2. Gissa ordet (mastermind).
2024-06-06 17:58 efter 12 sekunders spelande.
Någon fick 4 gissningar på nivå 8. Del 2. Gissa ordet (mastermind).
2024-06-06 17:57 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 7. Del 2. Skriv verbet (write the verb).
2024-06-06 17:55 efter 58 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Del 2. Välj rätt verb (choose the right verb).
2024-06-06 17:54 efter 42 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Del 2. Para ihop orden (match the words).
2024-06-06 17:53 efter 33 sekunders spelande.

Här får du träna på några verb för att utöka ditt ordförråd.

Spelet Vanliga engelska verb

Instruktioner till Vanliga engelska verb

Här finns några verb att träna på. Du får träna på att översätta dem från svenska till engelska både genom att välja ett alternativ och att själv stava orden

1. Del 1. Para ihop orden (match the words)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar efter inlämning och har 1 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på engelska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Del 1. Välj rätt ord (choose the right word)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Del 1. Skriv ordet (Write the word)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Del 1. Gissa ordet (mastermind)

MastermindMastermind - Nivån innehåller 20 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Elevens mål är att lösa kodordet på maximalt 6 gissningar. För varje gissning får eleven veta om bokstaven ingår i ordet (gul), om den också är på rätt plats (grön) eller om den inte ingår alls (grå). Orden spelaren gissar behöver inte vara ord som existerar i någon ordbok. Klarar spelaren att lösa ordkoden och får fram det gömda ordet innan de 6 gissningarna tar slut har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Del 2. Para ihop orden (match the words)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 19 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar efter inlämning och har 1 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på engelska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Del 2. Välj rätt verb (choose the right verb)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 19 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Del 2. Skriv verbet (write the verb)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 19 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Del 2. Gissa ordet (mastermind)

MastermindMastermind - Nivån innehåller 18 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Elevens mål är att lösa kodordet på maximalt 6 gissningar. För varje gissning får eleven veta om bokstaven ingår i ordet (gul), om den också är på rätt plats (grön) eller om den inte ingår alls (grå). Orden spelaren gissar behöver inte vara ord som existerar i någon ordbok. Klarar spelaren att lösa ordkoden och får fram det gömda ordet innan de 6 gissningarna tar slut har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Vanliga engelska verb. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Vanliga engelska verb kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

have / has
Engelska
Stannfåglar
Biologi
am/are/is
Engelska

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
En användare (id 140876)
Uppdaterat
2023-10-31
Publicerat online
2023-10-31
Unikt id
17822
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 60
5
36
4
6
3
2
2
0
1
16

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap