Frukostord

1
Grundord
Välj rätt, Flervalsfrågor Svår
2
Extraord
Välj rätt, Flervalsfrågor Svår
3
Grundord
Skriv själv, Frågor med fritextsvar
4
Extraord
Skriv själv, Frågor med fritextsvar
5
Grundord
Hitta, Bokstavsbräde
6
Extraord
Hitta, Bokstavsbräde Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Frukostord på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 6. Extraord (Hitta).
9 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Grundord (Välj rätt).
9 timmar sedan efter 29 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Extraord (Hitta).
2024-07-18 19:57 efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Extraord (Skriv själv).
2024-07-18 19:57 efter 17 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Grundord (Skriv själv).
2024-07-18 19:56 efter 56 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Extraord (Välj rätt).
2024-07-18 19:55 efter 33 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Grundord (Välj rätt).
2024-07-18 19:55 efter 38 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Grundord (Välj rätt).
2024-07-18 11:20 efter 23 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Grundord (Hitta).
2024-07-16 21:12 efter 15 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Extraord (Skriv själv).
2024-07-16 21:11 efter 33 sekunders spelande.

Träna på vanliga engelska ord som hör till frukost.

Spelet Frukostord

Instruktioner till Frukostord

Träna på glosor som hör till frukost genom att spela dessa nivåer. Det blir ökad svårighetsgrad ju högre nivå då kommer till.

1. Grundord (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Extraord (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Grundord (Skriv själv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 13 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Extraord (Skriv själv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Grundord (Hitta)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som svårlästa ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Extraord (Hitta)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som svårlästa ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Frukostord. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Frukostord kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 3
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2016-03-23
Publicerat online
2015-03-24
Unikt id
2225
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 590
5
333
4
58
3
46
2
24
1
129

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 6 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Elin
25 september 2020 09:40
Jag tycker att elevspel är bra för man lär sig lättare
B
Bob Ross
27 mars 2019 10:23
Jag tycker att detta spelet är roligt och bra! Jag är inte inloggad... :(
Anonym
6 september 2018 09:12
lätt det är för 3an jag går i 4an....
O
Omega blackbells mamma
31 januari 2018 12:33
Jag håller med Omega blackbell och tycker det är kul att få kämpa lite!
H
hejsan jag heter emmma
25 april 2017 10:59
hej allihop det här spelet är bra
O
Omega Blackbell
3 februari 2017 17:44
jag är på lv 5 som är "hitta grundord" fast man ska hitta dom på engelska som jag fastnade på. det är väldigt svårt som är bra, för dom som vill kämpa lite. Vi kanske ses i skolan. hej då!

Fler fördelar med plusmedlemskap