Djurvärlden på engelska

1
Hitta djuret
Ordsök, Bokstavsbräde Svår
2
Vad heter djuren?
Översätt till engelska, skriv, Frågor med fritextsvar
3
Vilka djur ser du?
Bildmarkeringar
4
Gissa djuret
Gissa ord
5
Djurmemory
Engelska - svenska
6
Djurmemory
Engelska - uppläst engelska
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Djurvärlden på engelska på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 2. Vad heter djuren? (Översätt till engelska, skriv).
2024-06-11 10:16 efter 15 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Vad heter djuren? (Översätt till engelska, skriv).
2024-06-11 10:16 efter 4 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Vad heter djuren? (Översätt till engelska, skriv).
2024-06-10 10:15 efter 3 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Vad heter djuren? (Översätt till engelska, skriv).
2024-06-10 10:12 efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Vad heter djuren? (Översätt till engelska, skriv).
2024-06-10 10:10 efter 3 minuters spelande.
En elev fick 27 drag på nivå 6. Djurmemory (Engelska - uppläst engelska).
2024-06-10 07:24 efter 37 sekunders spelande.
En elev fick 17 drag på nivå 5. Djurmemory (Engelska - svenska).
2024-06-09 11:16 efter 26 sekunders spelande.
En elev fick 45 drag på nivå 6. Djurmemory (Engelska - uppläst engelska).
2024-06-08 15:22 efter 47 sekunders spelande.
En elev fick 38 drag på nivå 6. Djurmemory (Engelska - uppläst engelska).
2024-06-08 15:21 efter 53 sekunders spelande.
En elev fick 22 drag på nivå 5. Djurmemory (Engelska - svenska).
2024-06-08 15:20 efter 37 sekunders spelande.

Träna på engelska ord som har med djur att göra. Öva både på att läsa, skriva och höra djurens namn.

Spelet Djurvärlden på engelska

Instruktioner till Djurvärlden på engelska

"Djurvärlden på engelska" är ett spännande och pedagogiskt spel som hjälper dig att träna på engelska ord som är relaterade till djur. Spelet ger dig möjlighet att öva på att läsa, skriva och höra djurens namn på engelska.

I spelet introduceras du för olika djurarter genom interaktiva övningar och utmaningar. Du kommer att få lyssna på uttalade djurnamn på engelska och sedan matcha det med rätt text. Detta hjälper till att förbättra din förmåga att höra, uttala och stava djurens namn på engelska. Du kan också bli ombedd att associera bilder med rätt djurnamn eller läsa namnen högt för att träna din läsförståelse och uttalsförmåga.

Genom att regelbundet använda spelet kommer du att utöka ditt ordförråd av djur på engelska och bli mer bekant med deras namn. Spelet kan vara roligt och engagerande samtidigt som det hjälper dig att förbättra dina språkkunskaper. Det är ett användbart verktyg för skolbarn, lärare och föräldrar som vill hjälpa till att främja lärandet av engelska djurord.

1. Hitta djuret (Ordsök)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Vad heter djuren? (Översätt till engelska, skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vilka djur ser du? (Bildmarkeringar)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 8 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa djuret

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 20 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Djurmemory (Engelska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 20 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Djurmemory (Engelska - uppläst engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 20 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Djurvärlden på engelska. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Djurvärlden på engelska kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-05-17
Publicerat online
2021-08-12
Unikt id
13806
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.1
Totalt 210
5
142
4
16
3
15
2
6
1
31

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

H
Hej
16 augusti 2021 19:20
Det här spelet är en av de roligaste spelen😏

Fler fördelar med plusmedlemskap