Personliga pronomen i singular

1
Para ihop pronomen
Länka ihop
2
Han eller hon?
Frågor med fritextsvar
3
Vilket pronomen?
Flervalsfrågor
4
Artikel och pronomen
Frågor med fritextsvar
5
Skriv rätt pronomen
Lucktext
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Personliga pronomen i singular på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 5. Skriv rätt pronomen.
2024-06-12 15:11 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Artikel och pronomen.
2024-06-12 15:10 efter 59 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Vilket pronomen?.
2024-06-12 15:09 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Han eller hon?.
2024-06-12 15:07 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Para ihop pronomen.
2024-06-12 15:05 efter 27 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Vilket pronomen?.
2024-06-03 10:47 efter 41 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Han eller hon?.
2024-06-03 10:46 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Para ihop pronomen.
2024-06-03 10:45 efter 30 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Vilket pronomen?.
2024-06-03 09:01 efter 12 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Vilket pronomen?.
2024-06-03 09:00 efter 5 sekunders spelande.

Personliga pronomen är en ordklass som ersätter substantiv och skapar variation i en text.

Spelet Personliga pronomen i singular

Instruktioner till Personliga pronomen i singular

Personliga pronomen delas in i första, andra och tredje person. Dessutom delas de in i singular och plural.

1:a person singular jag: ich
2:a person singular du: du
3:a person singular han, den/det, hon: er, es, sie.

1. Para ihop pronomen

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 5 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 5 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Han eller hon?

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vilket pronomen?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Artikel och pronomen

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Skriv rätt pronomen

LucktextLucktext - Nivån innehåller 1 lucktext. I spelet får eleven 1 uppgift med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Personliga pronomen i singular. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Personliga pronomen i singular kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Gymnasiet
Spelskapare
En användare (id 216423)
Uppdaterat
2023-01-16
Publicerat online
2023-01-16
Unikt id
16418
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.5
Totalt 22
5
14
4
0
3
0
2
0
1
8

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap