Ägandepronomen

1
Ägandepronomen
Bokstavsbräde
2
Min eller din?
Länka ihop
3
Possessiva pronomen
Flervalsfrågor Svår
4
Ange rätt form
Med ackusativ, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Ägandepronomen på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Ägandepronomen.
2024-06-15 16:02 efter 8 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Ägandepronomen.
2024-06-03 09:52 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Min eller din?.
2024-06-03 08:47 efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Min eller din?.
2024-06-03 08:46 efter 8 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Ange rätt form (Med ackusativ).
2024-06-03 08:38 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Possessiva pronomen.
2024-06-03 08:37 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Min eller din?.
2024-06-03 08:35 efter 29 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Ägandepronomen.
2024-06-03 08:35 efter 1 sekunds spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 1. Ägandepronomen.
2024-06-03 08:35 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Ange rätt form (Med ackusativ).
2024-05-31 12:06 efter 3 sekunders spelande.

Träna olika possessiva pronomen i singular och plural på tyska.

Spelet Ägandepronomen

Instruktioner till Ägandepronomen

Träna possessiva pronomen på tyska (jämför engelskans possess = äga).

Possessiva pronomen böjs enligt maskulinum, neutrum, femininum och plural. Böjning skiljer sig även mellan nominativ och ackusativ.

1. Ägandepronomen

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 6 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Min eller din?

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 7 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Possessiva pronomen

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Ange rätt form (Med ackusativ)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Ägandepronomen. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Ägandepronomen kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 6 - Gymnasiet
Spelskapare
En användare (id 216423)
Uppdaterat
2022-12-19
Publicerat online
2022-12-19
Unikt id
16311
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.3
Totalt 6
5
5
4
0
3
0
2
0
1
1

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap