Ordkunskap - Vad betyder orden?

1
Steg 1
flervalsfrågor Svår
2
Steg 2
flervalsfrågor Svår
3
Steg 3
flervalsfrågor Svår
4
Steg 1
Länka ihop rätt
5
Steg 2
Länka ihop rätt
6
Steg 3
Länka ihop rätt
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Ordkunskap - Vad betyder orden? på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 4. Steg 1 (Länka ihop rätt).
3 timmar sedan efter 4 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Steg 1 (flervalsfrågor).
3 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Steg 1 (Länka ihop rätt).
20 timmar sedan efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Steg 3 (flervalsfrågor).
20 timmar sedan efter 6 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Steg 2 (flervalsfrågor).
20 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Steg 2 (flervalsfrågor).
20 timmar sedan efter 8 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Steg 1 (flervalsfrågor).
20 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Steg 1 (Länka ihop rätt).
2024-06-14 17:15 efter 26 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Steg 1 (flervalsfrågor).
2024-06-14 17:14 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Steg 1 (flervalsfrågor).
2024-06-14 17:10 efter 2 minuters spelande.

Ordkunskap med ett antal relativt vanliga ord i svenska språket.

Spelet Ordkunskap - Vad betyder orden?

Instruktioner till Ordkunskap - Vad betyder orden?

I detta spel ska eleverna välja ut rätt betydelse till ett antal mer eller mindre vanligt förekommande ord i svenska språket.

1. Steg 1 (flervalsfrågor)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Steg 2 (flervalsfrågor)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Steg 3 (flervalsfrågor)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Steg 1 (Länka ihop rätt)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Steg 2 (Länka ihop rätt)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Steg 3 (Länka ihop rätt)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Ordkunskap - Vad betyder orden?. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Ordkunskap - Vad betyder orden? kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-10-02
Publicerat online
2022-02-10
Unikt id
14879
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.2
Totalt 272
5
117
4
20
3
30
2
13
1
92

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
29 april 2024 10:09
Det jag gillar med spelet är att det man får hjärtan, alltså tre olika försök om man har fel. Det jag inte gillar är att uppdraget inte räknas om man får något fel.
S
super anonym
19 september 2023 14:42
jag älskar hemsidan och lär mig as bra allt o alla orden. Min favorit e kolli
J
Jag anonym
3 april 2023 10:22
Den bra jag älska den jättebra jag lär mig bra
Anonym
18 oktober 2022 12:16
Jag tycker om det för att jag lär mig massor😜
Anonym
13 oktober 2022 13:44
JAG tycker det här spelet är bäst man tränar härnan

Fler fördelar med plusmedlemskap