10 kluriga svenska ord

1
Para ihop ord med betydelse
Memory
2
Sök de svåra orden
Hitta orden, Bokstavsbräde
3
Fyll i rätt ord
Lucktext Svår
4
Skriv det rätta ordet
Fritext, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till 10 kluriga svenska ord på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 4. Skriv det rätta ordet (Fritext).
19 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv det rätta ordet (Fritext).
19 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv det rätta ordet (Fritext).
19 timmar sedan efter 24 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
19 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
19 timmar sedan efter 33 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
19 timmar sedan efter 54 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
20 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
20 timmar sedan efter 53 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Para ihop ord med betydelse (Memory).
2023-02-03 21:03 efter 2 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
2023-02-03 16:18 efter 31 sekunders spelande.

Tio ord i svenskan att kunna stava rätt och förstå betydelsen av.

Spelet 10 kluriga svenska ord

Instruktioner till 10 kluriga svenska ord

Ordförståelse i svenska. Ord som är bra att kunna, både förstå och stava. Kämpa med att träna på orden. De olika övningarna tränar olika saker med samma ord. Lycka till!

Nivå 1

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 3

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 4

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i 10 kluriga svenska ord. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet 10 kluriga svenska ord kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 9
Övar
Ordförståelse Stavning
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2021-08-06
Publicerat online
2019-08-26
Unikt id
10007
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,7
Totalt 252
5
145
4
21
3
15
2
11
1
60

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Anonym
28 november 2022 14:48
Det är ett ganska bra spel men det är ganska otydligt
A
Anonym
2 juni 2022 13:50
Jag tycker att det var ett klurigt spel
D
Den Anonyma Ehörningen
29 augusti 2019 08:43
Jag fattar inte vad man ska skriva i spelet! Man kan ju ha en förklaring oxå! DETTA SPEL VAR DÅLIGT O SVÅRT! Ps: Jag går i 7:an o fattar inte vad detta spel går ut på!

Fler fördelar med plusmedlemskap