Judendomen - viktiga begrepp

1
Viktiga begrepp
Flervalsfrågor
2
Gissa begrepp
Gissa ord
3
Sök viktiga begrepp
Bokstavsbräde
4
Judiska högtider
Flervalsfrågor
5
Viktiga symboler
Flervalsfrågor
6
Hitta rätt bland judiska ord
Memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Judendomen - viktiga begrepp på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 28 drag på nivå 6. Hitta rätt bland judiska ord.
2024-06-11 08:59 efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 5. Viktiga symboler.
2024-06-11 08:57 efter 10 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Viktiga symboler.
2024-06-11 08:57 efter 6 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Judiska högtider.
2024-06-11 08:57 efter 29 sekunders spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 3. Sök viktiga begrepp.
2024-06-11 08:56 efter 3 minuters spelande.
En elev fick 1 miss på nivå 2. Gissa begrepp.
2024-06-11 08:53 efter 12 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Gissa begrepp.
2024-06-11 08:52 efter 14 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Viktiga begrepp.
2024-06-11 08:52 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Viktiga begrepp.
2024-06-11 08:50 efter 16 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Sök viktiga begrepp.
2024-06-08 04:22 efter 4 minuters spelande.

I spelet tränas du i de viktigaste begreppen och tankegångar inom judendomen.

Spelet Judendomen - viktiga begrepp

Instruktioner till Judendomen - viktiga begrepp

I spelet kommer du att träna viktiga begrepp inom judendomen och grundläggande kunskap om centrala tankegångar för religionen.

1. Viktiga begrepp

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Gissa begrepp

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 3 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så brister ett hjärta. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 hjärtan tar slut har spelrundan vunnits. Till varje ord finns det en ledtråd som hjälper spelaren att gissa ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Sök viktiga begrepp

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Judiska högtider

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 4 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Viktiga symboler

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 2 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Hitta rätt bland judiska ord

MemoryMemory - Nivån innehåller 12 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Judendomen - viktiga begrepp. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Judendomen - viktiga begrepp kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Tre världsreligioner
Religionskunskap
Judendom - Begrepp
Religionskunskap
Religionen judendom
Religionskunskap
Abrahamitiska religionerna
Religionskunskap
Kunskap om judendom
Religionskunskap
Lär dig om judendomen
Religionskunskap
Träna på judendomen
Religionskunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Religionskunskap
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 5
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-12-07
Publicerat online
2021-04-20
Unikt id
13400
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 763
5
504
4
63
3
45
2
26
1
125

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Daniel Lind
7 december 2023 13:19
ellehäst: Tack! Jag har korrigerat stavningen på Tanakh nu.
E
ellehäst
7 december 2023 13:09
Hej, Jag har märkt ett stavfel. "Tanak" som ni skrev stavas "Tanakh" egentligen

Hej
Anonym
4 juni 2021 09:18
Detta spel var jätte bra jag lärde mig så mycket av detta
G
Gustav
28 maj 2021 09:33
Väldigt bra och roligt spel som är bra om man ska träna till prov!
M
Milton
21 april 2021 13:24
Detta elevspel var väldigt bra och man klarar prov bättre med detta spelet om man håller på med religion och judendomen. MVH Milton :-) :-)

Fler fördelar med plusmedlemskap