Instrumentkännedom - lyssning

1
Träblåsinstrument
Välj rätt instrument, Flervalsfrågor Svår
2
Stråkinstrument
Välj rätt instrument, Flervalsfrågor Svår
3
Bleckblåsinstrument
Välj rätt instrument, Flervalsfrågor Svår
4
Träblåsinstrument
Länka ihop Svår
5
Stråkinstrument
Länka ihop Svår
6
Bleckblåsinstrument
Länka ihop Svår
7
Träblåsinstrument
Skriv rätt instrument, Frågor med fritextsvar Svår
8
Stråkinstrument
Skriv rätt instrument, Frågor med fritextsvar Svår
9
Bleckblåsinstrument
Skriv rätt instrument, Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Instrumentkännedom - lyssning på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Träblåsinstrument (Välj rätt instrument).
2024-05-24 08:50 efter 8 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 7. Träblåsinstrument (Skriv rätt instrument).
2024-05-24 07:47 efter 12 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Träblåsinstrument (Välj rätt instrument).
2024-05-22 15:12 efter 1 sekunds spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Stråkinstrument (Välj rätt instrument).
2024-05-22 15:12 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Träblåsinstrument (Välj rätt instrument).
2024-05-22 15:10 efter 2 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Träblåsinstrument (Välj rätt instrument).
2024-05-22 15:10 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Träblåsinstrument (Välj rätt instrument).
2024-05-22 10:21 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Träblåsinstrument (Välj rätt instrument).
2024-05-22 10:20 efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Stråkinstrument (Välj rätt instrument).
2024-05-21 14:06 efter 6 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Träblåsinstrument (Välj rätt instrument).
2024-05-21 14:05 efter 6 minuters spelande.

Lyssna på vilket instrument som spelar melodi eller solo.

Spelet Instrumentkännedom - lyssning

Instruktioner till Instrumentkännedom - lyssning

Lyssna på ljudklippet och välj vilket instrument som spelar melodin eller solo. Ibland spelar något instrument förspel men det är melodin ni ska lyssna på.

1. Träblåsinstrument (Välj rätt instrument)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har video / ljud) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Stråkinstrument (Välj rätt instrument)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor (varav alla har video / ljud) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Bleckblåsinstrument (Välj rätt instrument)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 4 frågor (varav alla har video / ljud) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Träblåsinstrument (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har video / ljud) och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 6 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Stråkinstrument (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 5 frågor (varav alla har video / ljud) och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 5 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Bleckblåsinstrument (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 4 frågor (varav alla har video / ljud) och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 4 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Träblåsinstrument (Skriv rätt instrument)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har video / ljud) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Stråkinstrument (Skriv rätt instrument)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 5 frågor (varav alla har video / ljud) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Bleckblåsinstrument (Skriv rätt instrument)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 4 frågor (varav alla har video / ljud) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Instrumentkännedom - lyssning. Maximala antalet poäng (9 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 9 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Instrumentkännedom - lyssning kan du totalt få 9 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Musik
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-09-29
Publicerat online
2020-03-24
Unikt id
11189
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 200
5
116
4
14
3
14
2
10
1
46

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap