Snabbmatte Stora plus och Stora minus

1
Tvilling och Nästan tvilling
Frågor med fritextsvar
2
PLUS: Hel hand
Frågor med fritextsvar
3
Tiokompis & nästan tiokompis
Frågor med fritextsvar
4
PLUS: Jämna tal
Frågor med fritextsvar
5
MINUS: noll, ett, alla ental
Frågor med fritextsvar
6
MINUS:
hel hand & nästan alla ental, Frågor med fritextsvar
7
MINUS:
två ska gå & tre ska gå, Frågor med fritextsvar
8
MINUS:
hälften och nästan hälften, Frågor med fritextsvar
9
MINUS:
Minus nio,tio & ta en fr. tian, Frågor med fritextsvar
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Snabbmatte Stora plus och Stora minus på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 6. MINUS: (hel hand & nästan alla ental).
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 6. MINUS: (hel hand & nästan alla ental).
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. PLUS: Hel hand.
15 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Tvilling och Nästan tvilling.
15 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Tvilling och Nästan tvilling.
2024-03-15 12:50 efter 3 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. PLUS: Hel hand.
2024-03-15 12:50 efter 2 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Tvilling och Nästan tvilling.
2024-03-15 12:33 efter 52 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 8. MINUS: (hälften och nästan hälften).
2024-03-15 10:56 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 7. MINUS: (två ska gå & tre ska gå).
2024-03-15 10:55 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. MINUS: (hel hand & nästan alla ental).
2024-03-15 10:53 efter 1 minuts spelande.

Här får du träna addition och subtraktion i talområdet 0-20.

Spelet Snabbmatte Stora plus och Stora minus

Instruktioner till Snabbmatte Stora plus och Stora minus

Här får du träna addition och subtraktion med tiotalsövergång i talområdet 0-20.

Träna så att du blir så snabb som möjligt på dessa tabellkunskaper. Det har du nytta av i många situationer.

1. Tvilling och Nästan tvilling

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. PLUS: Hel hand

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Tiokompis & nästan tiokompis

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. PLUS: Jämna tal

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 18 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. MINUS: noll, ett, alla ental

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 24 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. MINUS: (hel hand & nästan alla ental)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. MINUS: (två ska gå & tre ska gå)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 20 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. MINUS: (hälften och nästan hälften)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. MINUS: (Minus nio,tio & ta en fr. tian)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 29 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2,7 minuter (160 sekunder). När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Snabbmatte Stora plus och Stora minus. Maximala antalet poäng (9 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 9 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Snabbmatte Stora plus och Stora minus kan du totalt få 9 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 4
Spelskapare
En användare (id 180755)
Uppdaterat
2020-03-14
Publicerat online
2020-03-13
Unikt id
11085
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 335
5
175
4
34
3
25
2
16
1
85

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap