Kemiskt tecken

1
Vilket tecken har...
Vanliga grundämnen, välj, Flervalsfrågor
2
Vilket tecken har...
Svårare grundämnen, välj, Flervalsfrågor Svår
3
Grundämne till tecken
Vanliga grundämnen, länka ihop
4
Grundämne till tecken
Svårare grundämnen, länka ihop
5
Vilket tecken har...
Vanliga grundämnen, skriv, Frågor med fritextsvar
6
Vilket tecken har...
Svårare grundämnen, skriv, Frågor med fritextsvar
7
Hitta grundämnet, ordsök
Vanliga grundämnen, Bokstavsbräde
8
Hitta grundämnet, ordsök
Svårare grundämnen, Bokstavsbräde
9
Hitta grundämnet
Ordsök, Bokstavsbräde
10
Hitta grundämnet från tecknet
Ordsök, Bokstavsbräde
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Kemiskt tecken på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Vilket tecken har... (Vanliga grundämnen, välj).
59 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Vilket tecken har... (Vanliga grundämnen, skriv).
2024-05-28 13:39 efter 16 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Grundämne till tecken (Svårare grundämnen, länka ihop).
2024-05-28 13:22 efter 41 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Grundämne till tecken (Vanliga grundämnen, länka ihop).
2024-05-28 13:21 efter 58 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Vilket tecken har... (Svårare grundämnen, välj).
2024-05-28 13:20 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Vilket tecken har... (Svårare grundämnen, välj).
2024-05-28 13:19 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilket tecken har... (Vanliga grundämnen, välj).
2024-05-28 13:17 efter 54 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Grundämne till tecken (Vanliga grundämnen, länka ihop).
2024-05-27 09:45 efter 55 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilket tecken har... (Vanliga grundämnen, välj).
2024-05-27 09:45 efter 6 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vilket tecken har... (Vanliga grundämnen, välj).
2024-05-27 09:45 efter 54 sekunders spelande.

I detta spel tränar eleven olika kemiska tecken för grundämnen.

Spelet Kemiskt tecken

Instruktioner till Kemiskt tecken

I spelet Kemiska beteckningar tränar eleven olika kemiska beteckningar för grundämnen som är uttagna för Åk 7's kunskapskrav. Ett kemiskt tecken är en förkortning för namnet på ett grundämne. Alla grundämnen har ett kemiskt tecken bestående av en eller två bokstäver. Systemet utarbetades 1813 av Jacob Berzelius.

1. Vilket tecken har... (Vanliga grundämnen, välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Vilket tecken har... (Svårare grundämnen, välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Grundämne till tecken (Vanliga grundämnen, länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Grundämne till tecken (Svårare grundämnen, länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Vilket tecken har... (Vanliga grundämnen, skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Vilket tecken har... (Svårare grundämnen, skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Hitta grundämnet, ordsök (Vanliga grundämnen)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Hitta grundämnet, ordsök (Svårare grundämnen)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Hitta grundämnet (Ordsök)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med omkastade bokstäver (börja med att kasta om dem tills det rätta ordet hittas) bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

10. Hitta grundämnet från tecknet (Ordsök)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Kemiskt tecken. Maximala antalet poäng (10 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 10 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Kemiskt tecken kan du totalt få 10 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Kemi
Målgrupp
Årskurs 5 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-20
Publicerat online
2020-10-20
Unikt id
12075
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 127
5
76
4
9
3
8
2
5
1
29

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
22 oktober 2020 10:46
Jag tyker att det här spelet är kul men lite svårt. Kan du göra fler spel?

Fler fördelar med plusmedlemskap