1700-talets revolutioner

1
Kan du begreppen?
Flervalsfrågor Svår
2
Vad hör ihop?
Para ihop begrepp/förklaring, Länka ihop
3
Para ihop
Memory
4
Industriella revolutionen
förutsättningar, Lucktext Svår
5
Vem är vem?
Frågor med fritextsvar Svår
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till 1700-talets revolutioner på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Vem är vem?.
2024-07-17 13:06 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Kan du begreppen?.
2024-07-17 13:04 efter 46 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Kan du begreppen?.
2024-07-17 11:27 efter 56 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Kan du begreppen?.
2024-07-16 21:39 efter 5 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Vem är vem?.
2024-07-16 16:11 efter 52 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Vem är vem?.
2024-07-16 16:08 efter 27 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Industriella revolutionen (förutsättningar).
2024-07-16 16:07 efter 4 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Industriella revolutionen (förutsättningar).
2024-07-16 16:03 efter 4 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Industriella revolutionen (förutsättningar).
2024-07-16 15:59 efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Industriella revolutionen (förutsättningar).
2024-07-16 15:57 efter 1 minuts spelande.

Ett spel för att träna centrala begrepp och fakta.

Spelet 1700-talets revolutioner

Instruktioner till 1700-talets revolutioner

Spelet är tänkt att vara en hjälp att repetera basfakta och begrepp på 1700-talsrevolutionerna, dvs den amerikanska, franska och industriella revolutionen.

1. Kan du begreppen?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 1 hjärta (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Vad hör ihop? (Para ihop begrepp/förklaring)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 1 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Para ihop

MemoryMemory - Nivån innehåller 13 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Industriella revolutionen (förutsättningar)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 2 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 2 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Lucktexterna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. Vem är vem?

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i 1700-talets revolutioner. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet 1700-talets revolutioner kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Historia
Målgrupp
Årskurs 8 - Gymnasiet
Spelskapare
En användare (id 297582)
Uppdaterat
2024-02-05
Publicerat online
2024-02-05
Unikt id
18322
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.7
Totalt 6
5
4
4
2
3
0
2
0
1
0

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap