Frukter och bär

1
Exotiska frukter
Välj fruktens namn, Flervalsfrågor Svår
2
Citrusfrukter
Välj fruktens namn, Flervalsfrågor
3
Svenska frukter/bär
Välj namn, Flervalsfrågor
4
Exotiska frukter
Skriv fruktens namn, Frågor med fritextsvar Svår
5
Citrusfrukter
Skriv fruktens namn, Frågor med fritextsvar Svår
6
Svenska frukter/bär
Skriv namn, Frågor med fritextsvar Svår
7
Exotiska frukter
Para ihop i memory
8
Citrusfrukter
Para ihop i memory
9
Svenska frukter/bär
Para ihop i memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Frukter och bär på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Exotiska frukter (Välj fruktens namn).
2024-07-12 09:48 efter 2 sekunders spelande.
Någon fick 22 drag på nivå 9. Svenska frukter/bär (Para ihop i memory).
2024-07-12 01:45 efter 41 sekunders spelande.
Någon fick 14 drag på nivå 8. Citrusfrukter (Para ihop i memory).
2024-07-12 01:45 efter 36 sekunders spelande.
Någon fick 19 drag på nivå 7. Exotiska frukter (Para ihop i memory).
2024-07-12 01:44 efter 39 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Svenska frukter/bär (Skriv namn).
2024-07-12 01:43 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Citrusfrukter (Skriv fruktens namn).
2024-07-12 01:42 efter 49 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Citrusfrukter (Skriv fruktens namn).
2024-07-12 01:41 efter 47 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Exotiska frukter (Skriv fruktens namn).
2024-07-12 01:40 efter 54 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Svenska frukter/bär (Välj namn).
2024-07-12 01:39 efter 24 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Citrusfrukter (Välj fruktens namn).
2024-07-12 01:39 efter 19 sekunders spelande.

Här får du öva på att känna igen frukter och bär på bild.

Spelet Frukter och bär

Instruktioner till Frukter och bär

Kan du hur alla frukter och bär ser ut? Läs frågan och titta på bilden. Välj eller skriv sedan rätt bär eller frukt. Övar både svenska bär och svenska frukter, men även utländska såsom exotiska frukter. Endast ett svar är rätt. Klicka sedan på nästa. Du kan inte gå till nästa nivå innan du har svarat alla rätt. Lycka till.

1. Exotiska frukter (Välj fruktens namn)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Citrusfrukter (Välj fruktens namn)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Svenska frukter/bär (Välj namn)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Exotiska frukter (Skriv fruktens namn)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 9 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Citrusfrukter (Skriv fruktens namn)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Svenska frukter/bär (Skriv namn)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 2 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Exotiska frukter (Para ihop i memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 9 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 8 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Citrusfrukter (Para ihop i memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 7 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 6 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Svenska frukter/bär (Para ihop i memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Frukter och bär. Maximala antalet poäng (9 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 9 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Frukter och bär kan du totalt få 9 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Näringslära för mellanstadiet
Hem- och konsumentkunskap
Näringslära för högstadiet
Hem- och konsumentkunskap

Ytterligare spelinformation

Ämne
Hem- och konsumentkunskap
Målgrupp
Årskurs 6 - Gymnasiet
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2021-02-22
Publicerat online
2015-01-13
Unikt id
1646
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 559
5
330
4
56
3
37
2
29
1
107

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 14 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Daniel Lind
22 februari 2021 08:25
Anonym: Tack för synpunkten. Jag har bytt namn från det äldre namnet mandarin till småcitrus istället.
Anonym
22 februari 2021 07:21
Mandarin används ej längre i Sverige förutom för klyftorna i burk. Småcitrus borde det stå.
Anonym
27 maj 2020 09:55
Det var rligt och det har lärt mig nya frukter
A
alex
7 maj 2020 09:44
vad är kiwano för exotiska frukt?
E
Daniel Lind
5 maj 2020 08:34
Anonym samt Hilda: Nu är det ändrat till plural-formen av jordgubbe i svaret. Tack för er feedback!
Anonym
5 maj 2020 07:49
Det skriver fel fast man skriver rätt och det ska vara jordgubbar
E
Daniel Lind
1 oktober 2019 10:03
anonym: Det ska gå att både välja och skriva papaya där det är det rätta svaret. Hör av dig till oss om det ändå inte fungerar.
Anonym
1 oktober 2019 09:41
sämst det går inte att skriva papaya på papaya
H
Hilda
20 november 2018 10:15
Om det är en bild på flera jordgubbar så kan det ju inte stå "jordgubbe"!
Anonym
9 februari 2018 10:35
Bra spel spel om frukt
Anonym
27 juni 2016 22:08
Ni skrev fel på jordgubbe det ska vara jordgubbar.
M
Max
20 november 2015 18:03
Jätteroligt så ni vet alltså otroligt roligt yolo lol
C
carina
2 juni 2015 16:49
Har spelat detta nu två gånger, det var både lätt och svårt, tog fel på en frukt bara. Men det är inte alla som känner igen våra olika frukter i våra Svenska skolor. Elev cina
L
Laiddkjdcnxusnap
28 maj 2015 13:56
Detta är alledes för lätt vem vet inte vilka bär som finns i den svenska naturen lätt lätt lätt lätt lätt lätt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fler fördelar med plusmedlemskap