Världens viktigaste länder och städer

1
Världen
Länder, Bildmarkeringar
2
Asien
Städer, Bildmarkeringar Svår
3
Afrika
Städer, Bildmarkeringar
4
Europa
Städer, Bildmarkeringar
5
Nordamerika
Städer, Bildmarkeringar
6
Hav
Bildmarkeringar Svår
7
Begreppsmemory
8
Land till stad
Memory
Vill du spela låsta spelnivåer?
Logga in som Plusmedlem här på plus.elevspel.se eller gå till Världens viktigaste länder och städer på www.elevspel.se för att spela med annonser.
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Asien (Städer).
2024-06-15 20:51 efter 8 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Nordamerika (Städer).
2024-06-13 10:19 efter 12 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Europa (Städer).
2024-06-12 12:17 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Världen (Länder).
2024-06-12 12:17 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Afrika (Städer).
2024-06-12 12:14 efter 8 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Världen (Länder).
2024-06-12 12:13 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Världen (Länder).
2024-06-12 12:13 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Hav.
2024-06-12 12:10 efter 4 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Världen (Länder).
2024-06-12 12:09 efter 15 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Land till stad (Memory).
2024-06-11 11:02 efter 3 sekunders spelande.

Träna dig på världens viktigaste länder och städer som ofta förekommer i media.

Spelet Världens viktigaste länder och städer

Instruktioner till Världens viktigaste länder och städer

Här har vi samlat de städer och länder som man bör kunna när man gått i högstadiet. Geografi högstadiet kunskapskrav namngeografi.

1. Världen (Länder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 25 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Asien (Städer)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 11 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Afrika (Städer)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 4 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 1 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Europa (Städer)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 9 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Nordamerika (Städer)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 6 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 2 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Hav

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 18 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 2 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Begreppsmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Land till stad (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 23 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Världens viktigaste länder och städer. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Världens viktigaste länder och städer kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 7 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-10-25
Publicerat online
2018-11-12
Unikt id
8933
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 464
5
280
4
40
3
31
2
18
1
95

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.
Det finns totalt 9 kommentarer om detta kunskapsspel.

E
Daniel Lind
11 juni 2020 09:15
j.: Tack för dina kommentarer. Jag gick in och justerade namnet på huvudstaden i Mexiko samt stavningen på den speciella typen av odling.
J
j.
6 juni 2020 06:35
Terrassodling, inte "terassodling".
J
j.
6 juni 2020 06:11
Landet Mexiko stavas nog med k på svenska men huvudstaden skall heta Mexico City, inte Mexiko City.
E
Daniel Lind
6 mars 2020 08:48
Kevin: Tack för att du var så uppmärksam. Nu ligger Kenya på sin rätta plats på nivå 1.
K
Kevin
27 februari 2020 08:31
När det stod att man skulle trycka på Kenya så var man tvungen att klicka på Tanzania
P
Peniel
10 februari 2020 15:04
Spelet är jätte bra speciellt det med hav jag lärde mig jättemycket jag inte viste! men jag tycker att ni ska ta bort det där godkännandet om man inte är en robot när man ska kommentera det är onödigt
T
ted
17 januari 2019 11:44
Bra spel men när jag spelade en sak med Afrikas städer så står det att man ska ska sätta ut Nairobi men ni har satt ut det på helt fel plats inte ens i det rätta landet. Det stod att Nairobi var i mitten av Tanzania men det ligger i södra Kenya. Jag har självt varit i Tanzania och vet lite om det landet och Kenya. Jag är också 11 år.
A
Aron
5 december 2018 08:51
Jätte bra spel och lätt och skulle vilja ha mycket mer nivåer!
P
patrik
15 november 2018 19:15
jätte bra spel som jag rekommenderar

Fler fördelar med plusmedlemskap